Bakan Bey böyle tasarruf eylemiş!

Bakan Bey böyle tasarruf eylemiş!

Bakan Bey böyle tasarruf eylemiş!

YENİÇAĞ’a uygulanan ambargo, devletin resmi görevlilerinin beyanlarıyla doğrulandı. İktidarın siciline “kara leke” olarak geçeçek “ötekileştirme operasyonu”, Bakan Sadullah Ergin’in “tasarrufu” ile gerçekleştirilmiş.

ADALET Bakanlığı Basın Müşaviri Murat Aydın, Yeniçağ’ın çağrılmadığı basını bilgilendirme toplantısına aralarında Taraf’tan Yıldıray Oğur’un da olduğu bazı yazarların bizzat Bakan Ergin tarafından davet edildiğini bildirdi. Sözde adaleti gözetmekten sorumlu ama keyfine göre ötekileştirme operasyonu icra ediyor

Adalet Bakanı öyle tasarruf etmiş
Telefon dinlemeleriyle ilgili İstanbul’da düzenlenen toplantıda Yeniçağ’a ambargo uygulanmasının, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in tasarrufu olduğu ortaya çıktı. İktidarın siciline “kara leke” olarak geçeçek “ötekileştirme operasyonu”, devletin resmi görevlilerinin beyanlarıyla doğrulandı. Adalet Bakanlığı Basın Müşaviri Murat Aydın, dinleme skandallarıyla ilgili olarak geçtiğimiz geçtimiz salı günü Adalet Bakanı Ergin’in düzenlediği basını bilgilendirme toplantısına Yeniçağ’ın çağırılmamasıyla ilgili gazetemizin Ankara bürosuna bir açıklama yaptı. Aydın, “12 gazete çağrıldı. Bütün basını çağırmadık. Bakan Bey de bir kaç tane yazar davet etti” bilgisini verdi. Yeniçağ’ın davet edilmemesinde bir kasıt olmadığını savunan Aydın, “Bütün gazeteleri çağırıp da Yeniçağ’ı çağırmasak tamam da Posta, Radikal, Güneş, bunlar gibi bir çok gazete çağırılmadı. Çağırılan 12 gazete de Bakan Bey’in çağırılmasını istediği gazetelerdi” diye konuştu.

Boykotu eleştirmişti
Toplantıya gazetemizin davet edilmemesini yazarımız Selcan Taşçı, “Adalet Bakanı’ndan çirkin boykot” başlıklı yazısında şöyle eleştirmişti: “...Türkiye’de adaletin nasıl işlediğini Adalet Bakanı’nın ağzından dinleyemedik belki ama, yaşayarak öğrendik... İşte ülkenin Adalet Bakanı bu. İyi ki Adalet Bakanı. Ya Sağlık Bakanı olsaydı Sadullah Ergin; bizi ıssız bir adada, karantinaya mı aldıracaktı acaba?”
Haber: Sümeyra YILMAZ