Bahçeli: Milliyetçi Hareket affetmez

Bahçeli: Milliyetçi Hareket affetmez

Bahçeli: Milliyetçi Hareket affetmez

* MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Başbakan Erdoğan’a yüklendi: Türklükten bahsetmek haddine değil. 301’de yapılan tahribat, sıcaklığını koruyor! Seni herkes affetse bile Milliyetçi Hareket affetmeyecektir.

Türklükten bahsetmek haddine değil
Bahçeli, Erdoğan’ın “Artık Türk vatandaşları sokakta başı dik biçimde ’Türküm’ diye dolaşabiliyor” sözlerini eleştirdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’nin “Başkent Ankara merkezli çağı Türkçe okuyan kuvvetli bir devletin yerine” iç çekişmelere teslim olmuş bir yönetim anlayışıyla uçurumun kenarına kadar getirildiğini öne sürdü. Partisinin dün yapılan Meclis Grup toplantısında konuşan Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın “yurt içinde yurt dışında artık Türk vatandaşlarının sokakta başı dik bir biçimde ’Ben Türk’üm’diyerek dolaşabildiği” ne yönelik sözlerini sert şekilde eleştirdi.


Milliyetçi Hareket affetmeyecek
TCK’nın 301’nci maddesinde yapılan değişikliğin tahribatın sıcaklığını koruduğunu belirten Devlet Bahçeli, “Hiç haddi ve hakkı olmadığı halde, Türklükten bahsederek, bu konudaki ayıplarını telafi etmeye çalışan Başbakan’ın nafile hamleleri, millet vicdanında açtığı yaraları asla ortadan kaldırmayacaktır. Başbakan Erdoğan’ın söz ve uygulamalarını herkes unutsa bile Milliyetçi Hareket unutmayacak, herkes affetse bile Milliyetçi Hareket affetmeyecektir” dedi.  Devlet Bahçeli, Ergenekon’da yargı sürecini hukuk dışı mecralara saptırma gayretleri olduğunu belirterek, “Savcısı ve avukatı siyasetçi olan, gazete manşetlerinde ve televizyon ekranlarında izlenen ve soruşturma ile yargılama süreçlerinin parçalı olarak eş zamanlı yürütüldüğü bu dava siyasi ve hukuki tartışmalara, polemiklere ve istismara alet edilmektedir” dedi. Bahçeli “Gelişmelere bakıldığında adaletin tecellisinin üstünde ve dışında, ayrıca bir sinsi çabanın, ülkemizi karanlık bir sürece doğru itmek ve yönlendirmek istediğini görmek ve söylemek gerekmektedir” diye konuştu. Bahçeli, TRT’nin Tuncay Güney röportajını yayınlamasını da eleştirdi. Yurtdışından servis yapıldığı anlaşılan propaganda ile akla karanın, doğru ile yanlışın, suçlu ile suçsuzun, haklı ile haksızın birbirine karıştığını belirten Bahçeli, “Yıllardan beri siyaset yapan Milliyetçi Hareket Partisi’nin Başkentteki faaliyetlerini ve toplantılarını bile yayınlamaktan ısrarla kaçınan bu kurumun, Okyanus ötesinin karanlık köşelerinden yayın yapmış olmasını, yalnızca habercilik heyecanı olarak görmek ve masum bulmak mümkün değildir” dedi.

Millet korku tüneline sokuldu
MHP Grup toplantısında  milletin, AKP iktidarının siyasi uygulamalarıyla tam bir korku tüneline sokulduğunu söyleyen Devlet Bahçeli, “AKP ile birlikte ‘ben Türk’üm demek’ayıplanır hale geldi” diye konuştu. Bahçeli, daha sonra partisine yeni katılanlara rozetlerini taktı.