Bahçeli Erdoğan birlikte yürüyecek

Bahçeli Erdoğan birlikte yürüyecek

Bahçeli Erdoğan birlikte yürüyecek

Söğüt’te şenlik var!
Bilecik’teki törenlere katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tören alanına girişinde yoğun bir protesto ile karşılaşmıştı.

Protestolar tören alanında da sürmüştü.

Bu yıl 726’ıncısı düzenlenecek olan Ertuğrulgazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri’ne Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Köksal Toptan, MHP lideri Devlet Bahçeli, CHP lideri Deniz Baykal, BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun da aralarında bulunduğu siyasi parti liderleri davet edildi. Şenliklere Başbakan Erdoğan ile MHP Lideri Bahçeli’nin katılması kesinleşti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli arasında Meclis’te 367 krizin çözülmesiyle eriyen buzlar, 9 Eylül Pazar günü yapılacak Söğüt Şenlikleri’ne de yansıyacak.
Protokol tamam
Birkaç yıldır iki lider arasında yaşanan soğukluk nedeniyle gerilimli geçen şenliklerde Erdoğan ve Bahçeli birlikte yürüyecek, aynı sırada oturacak ve birlik mesajı verecek. Erdoğan’ın Bahçeli ve katılması durumunda Yazıcıoğlu ile birlikte kortejde yürüyeceği öğrenildi. Protokolde ise Başbakan Erdoğan’ın yanına TBMM Başkanvekili Meral Akşener, Akşener’in yanına ise MHP lideri Bahçeli, onun yanına ise katılması durumunda BBP lideri Yazıcıoğlu’nun oturacağı öğrenildi. Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, siyasi çekişmelerin yaşanması nedeniyle Söğütlülerin Şenliklere katılmak istemediğini bildirdi. Vatandaşların siyasi mesajlara tepkili olduğunu vurgulayan Aydoğdu, “Şenlikler ciddi yara aldı. Burası siyaset yeri değil. Herkes bizim misafirimiz. Daha önce herkes birlikte yürüyordu. Birkaç yıldır bu yapılmıyor. İnşallah bu yıl herkes birlikte yürür” diye konuştu. Öte yandan Bilecik’teki  şenlikler için kıl çadırlar kurulmaya başlandı. İlçe stadı da hazır hale getirilirken, Ertuğrulgazi’nin türbesi de bakımdan geçirildi.

Başbakan geçen yıl protesto edilmişti
Yoğun protesto ve açılan pankartlar karşısında keyfi kaçan Başbakan  Recep Tayyip Erdoğan, gövde gösterisi için geldiği Bilecik Söğüt’teki şenlikte aradığını bulamamış, koruma ordusu arasında alanı terketmişti. Başbakan’a eşlik eden Abdulkadir Aksu da tepkiler karşısında çaresiz kalmıştı. Başbakan Erdoğan’ın tören alanına girmesi ile birlikte ise stadyumda  “Başbakanlık yan gelip satma yeri değildir”, “Türk askeri yan gelip yatmıyor, can verip yatıyor”, “İsrail sizinle gurur duyuyor”, “Ne mutlu Türk’üm diyene” yazılı pankartlar açılmış,  “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Vatanı satanı biz de satarız”
şeklinde sloganlar atılmıştı.

Başbakan Erdoğan’ın korumalığını da yapan Ali Erdoğan çıkan arbedede yumrukların hedefi olmuştu.

Yeğen Erdoğan yumruk yemişti
Geçen yılki şenliklere eşi Emine Erdoğan ve bakanları ile birlikte katılan Başbakan Erdoğan’ın,  törenin yapılacağı alana hareketi sırasında vatandaşlar tarafından “Kahrolsun PKK, işbirlikçi AKP” sloganları atılarak hükümete tepki gösterilmişti. Tribünde bulunan AKP’li bir grubun “Kıskananlar çatlasın”  diye karşılık vermesi üzerine ise ortalık karışmış,  gruplar birbirine girmişti. Çıkan arbedede yaralananlar olurken güvenlik güçleri çıkan olayları bastırmak için göz yaşartıcı gaz kullanmak durumunda kalmıştı. Ancak protestocular gruplar arasında çıkan arbedede, Başbakan Erdoğan’ın koruması ve aynı zamanda yeğeni Ali Erdoğan da yüzüne yediği yumrukla yaralanmıştı.

Bahçeli, kurmaylarıyla Erdoğan’ı ayrı bölümde dinlemişti.