Bahçeli: Erdoğan, birlik ve kardeşliği bölemez

Bahçeli: Erdoğan, birlik ve kardeşliği bölemez

Bahçeli: Erdoğan, birlik ve kardeşliği bölemez

Bahçeli öfkelendi: Erdoğan, birlik ve kardeşliği bölemez
* MHP Genel Başkanı, Sakarya mitinginde sık sık ’36 etnik unsur’dan bahseden Başbakan’a sert eleştiriler yöneltti.


Ne demekmiş 36 etnik unsur
Bahçeli, 36 etnik unsurdan bahseden Başbakan Erdoğan’ı “Ne yapacaksın bu 36 etnik mensubu. Dilim dilim Türkiye’yi bölmek mi istiyorsun” sözleriyle eleştirdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’nin 36 etnik unsura bölünmek istendiği uyarısında bulundu. Partisi tarafından Adapazarı Kent Meydanı’nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap eden Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AKP’ye sert eleştirilerde bulundu. Bahçeli, “Bin yıllık kardeşliğimizi yaşatmak dururken, güçlendirmek dururken, ne oluyor sayın Başbakan iki de bir 36 etnik unsurdan bahsediyor. Ne yapacaksın  bu 36 etnik mensubu. Dilim dilim Türkiye’yi bölmek gibi bir misyonun mu var senin. Bu necip milletin güzide evlatları hangi kökenden olursa olsun bu milletin aziz evlatları olarak bu sapık düşüncelere karşı dik durun. Biz bölünmek istemiyoruz deyin. Biz kardeşçe yaşamak istiyoruz deyin. Bu iktidar Türkiye döneminde etnik temelde 36’ya bölünmek isteniyor” şeklinde konuştu.

Atatürk’ü inkar ediyorsun
Ülkedeki bütün hizmetlerin 2002 yılından sonra yapılmış gibi gösterilmeye çalışıldığını söyleyen Bahçeli, “Sayın Başbakan sen doğmadan bu Cumhuriyeti kuranlar ve yaşatanlar vardı. Sen doğmadan yoksulluğa itilmiş 13 milyon yaşlıdan oluşan nüfus vardı. Sayın Başbakan nasıl oluyor da Atatürk’ü inkar ediyorsun? Nasıl oluyor da rahmetli İnönü’yü inkar ediyorsun? Nasıl oluyor da rahmetli Turgut Özal’ı, Süleyman Demirel’i inkar ediyorsun? Onlar ülkeyi karış karış dolaşırken sen Kasımpaşa’da mahalle arasında top oynuyordun” dedi.

Herkesi küçük görüyor
Bahçeli, “Başbakan, bugün kaba bir Türkçe ile iftira, yalan, karalamayla, herkesi küçük görerek, çiftçiye al ananı git, memura bir başka şey söyleyerek, siyasi partilerin genel başkanlarına hakaret ediyor. Kendisine bir siyasi partinin genel başkanı cevap vermesi halinde sanki yargı emrindeymiş gibi hemen avukatlarına buna hakaret davası açın diyor” dedi.