Bahçeli: Bu milleti ayağa kaldırmayın

Bahçeli: Bu milleti ayağa kaldırmayın

Bahçeli: Bu milleti ayağa kaldırmayın

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP’ye “Açılım zırvalığından vazgeçin, terörün kökünü kazıyın” çağrısı yaptı ve tarihi bir uyarıda bulundu: Millet bir kez ayağa kalkarsa ortada ne hükümet, ne işbirlikçi lobileri, ne Kandil kadroları kalır.

Milletin sabrı tasmak üzere
Devlet Bahçeli, AKP’nin PKK açılımıyla başlayan olaylara milletin daha fazla tahammül edemeyeceğini söyledi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Başbakan Erdoğan’ın Obama ile yaptığı görüşmenin ardından yapılan açıklamaların bu ziyaretin Türkiye için büyük bir hüsran olduğunu gösterdiğini belirtti. Bahçeli partisinin Meclis grup toplantısında yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. Obama-Erdoğan görüşmesinin ardından yapılan açıklamaların ziyaretin sonuçlarının Türkiye için büyük bir hüsran olduğunu gösterdiğini savunan Bahçeli şöyle konuştu: Obama PKK ile mücadeleden hiç bahsetmedi ama, ‘ekümenik’ dediği Patrikhane sorunlarının çözümü için Başbakan’ın daha ileri adımlar atmasından, Heybeliada Papaz okulunun açılasından ve Ermenistan’la ilişkileri ilerletmesinden bahsetmesi ziyaretin tam bir fiyasko olduğunu göstermiştir“ dedi.

Açılım zırvasından vazgeçin

Konuşmasında PKK açılımı konusuna da değinen Bahçeli, son günlerde yapılan eylemler konusunda iktidarı uyardı. Bahçeli ”Türk milleti bugüne kadar sükunetini korumayı bilmiştir. Hükümetin girdiği yoldan dönmemesi halinde değerlerine saldırılan milletin çok daha fazla sessiz kalması beklenemez. Temennimiz sağ salim devletin seçime ulaşmasıdır. Millet ayağa bir kez kalkarsa ne ortada hükümet, ne işbirlikçi lobileri, ne Kandil kadroları kalır. Reşadiye’deki şehitlerin sorumlusu hükümetin yıkım projesidir. Tavsiyemiz şudur. Şu açılım zırvalığından vazgeçin. Terörün kökünü kazıyın. Milliyetçi Hareket yanınızda olacaktır“ ifadelerini kullandı.

Ankara’ya dönmesi lazım
Bahçeli Grup Toplantısı çıkışında gazetecilerin Tokat’taki terörist saldırıya ilişkin sorularını da cevaplandırdı.Başbakan Erdoğan’ın ”saldırının zamanlamasının manidar olduğu“ yönünde açıklamalar bulunduğunun anımsatılması üzerine Bahçeli, ”Başbakan, okyanus ötesinden yorum getirmesin. Terör üzerinde kararlı duruş sergilesin. Olayı,   çok yönlü incelesin. Türkiye’de bazı konular, üst üste gelmektedir ve Türkiye’yi çok büyük bir sürece sürüklemektedir. Meksika yolculuğundan vazgeçip, Ankara’ya dönüşü daha hayırlı olur diye düşünüyorum“ diye konuştu.

MHP Genel Başkanı partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.