Bahçeli: Başbakan TBMM'yi lekeledi

Bahçeli: Başbakan TBMM'yi lekeledi

Bahçeli: Başbakan TBMM'yi lekeledi

MHP Genel Başkanı, PKK açılımının TBMM’deki görüşmelerinde muhalefeti ‘şehit cenazesi beklemekle’ suçlayan Başbakan’a sert yanıt verdi: Başbakan ayıbı yaşıyoruz. Edep ve adaba sığmayan çirkinlik, hayasız suçlamalar... Erdoğan, bu konuşmasıyla TBMM’yi lekelemiştir.

Erdoğan TBMM’yi lekeledi
PKK açılımının TBMM’deki görüşmelerinde muhalefeti “şehit cenazesi beklemekle” suçlayan Başbakan’a, Bahçeli’den cevap geldi: Edep ve adaba sığmayan çirkinlik, hayasız suçlamalar...

Haber: Macit SOYDAN
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Konuşmasına telekulak tartışmalarını değerlendirerek başlayan Bahçeli, “Hükümet ülkemizi özel hayatların bile denetlendiği ve dinlendiği totaliter bir yapıya doğru hızla sürüklemektedir. Son olarak dinlemenin adalet dağıtan makamlara kadar ulaşmış olması tehlikenin boyutlarını göstermesi bakımından ibret verici olmuştur. Hükümeti PKK’lı teröristlerden önce vatandaşımıza demokrasi getirmeye ve vatandaşın temel hak ve hürriyetlerine saygı göstermeye davet ediyoruz.” dedi.

Hayasız suçlamalar
’PKK açılımı’nın tartışıldığı 13 Kasım tarihli toplantıda Başbakan’ın muhalefete yönelttiği eleştirileri ’hayasız suçlamalar’olarak nitelendiren Bahçeli, Erdoğan’ın TBMM’yi lekelediğini savundu. Bahçeli “Bu son konuşmalarla birlikte sürece tek başına direnen Milliyetçi Hareket ve mensuplarının duruşunu kırmaya yönelik karalama stratejisi de netleşmeye başlamıştır. Bunlardan birincisi, kurucu Genel Başkanımız Türkeş Bey’in anılarına gönderme yaparak partililerimizin aklını karıştırma çabalarıdır. Bu konuda bizim parti tarihimizde ve Başbuğumuz Türkeş Bey’in aziz hatıralarında bugünkü iktidarın içine düştüğü çaresizliğin dayanağı olabilecek hiçbir belge ve bilgiyeulaşmaları mümkün değildir. Çünkü merhum Türkeş Bey, hayatının hiçbir safhasında ihanete göz yummamış, alçaklığa prim vermemiştir ” diye konuştu.

Başbakan’ın ayıbını yaşıyoruz
Bançeli, Erdoğan’ın ’Şehit gelsin de daha fazla bağıralım diyenler var’şeklindeki sözlerine de sert tepki gösterdi. Erdoğan’ın zihin kontrolünü tamamen kaybettiğini öne süren Bahçeli, şöyle konuştu: “Partimizin duruşuyla ilgili, ahlak, namus ve şehadetin mukaddesatıyla bağdaşmayan edep ve adaba sığmayan çirkinlikler sergilemiştir. PKK açılımına karşı çıkanları ’şehit cenazelerinin gelmesini beklemekle’suçlaması içine düştüğü çaresizliğin zirvesi olmuştur. Başbakan elinden gelse, şehit cenazesinde saf tutanları kamu gücüyle dağıtacaktır. Bizi şehit cenazelerinde çığırtkanlık yapmakla alçakça suçlaması haddi değildir. Ya haddini bilecek ve bu hayasızlıklardan nedamet duyacaktır, ya da hak ettiği karşılığı misliyle görecektir. Kendisine sözümüz ve uyarımız budur.”