Bahçeli: Azerbaycan duyarlılığı öne çıktı

Bahçeli: Azerbaycan duyarlılığı öne çıktı

Bahçeli: Azerbaycan duyarlılığı öne çıktı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında, “MHP’nin, Azerbaycan ile ilgili görüşleri nettir. Kamuoyunda duyarlılığın öne çıktığını görmek sevindirici” dedi. Bahçeli, Azerbaycan vekillerini ağırlayan Şenol Bal’a da teşekkür etti.

İlişkilere gölge düşürdüler
Ermenistan’la yapılan sınır görüşmelerini eleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Hükümet politikaları sorgulanmaya başladı” dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye-Ermenistan ilişkilerine değindi. Hükümet politikalarının kamuoyunda sorgulanmaya, Azerbaycan’ın duyarlılıklarının öne çıkmaya başladığına dikkati çeken Bahçeli, “Özellikle Ermenistan ile AKP Hükümeti arasında yakın ilişki ve işbirliğinin başladığı bir süreçte, Azerbaycan ile dostluğumuza gölge düşürecek gelişmeler gerçekleşmiştir. MHP’nin bu konudaki kapsamlı görüş ve tepkileri bellidir ve tereddüte mahal vermeyecek kadar nettir” diye konuştu. Azerbaycan Milli Meclisinde düzenlenen  foruma iştirak eden MHP’li milletvekilleri ile Türkiye’yi ziyaret eden Azerbaycan’ın 6 kadın milletvekili ve beraberindeki heyete ev sahipliği yapan MHP İzmir Milletvekili Şenol Bal’a teşekkür etti.

Siyaset tüccarları
KKTC’de yapılan seçimlere de değinen Bahçeli, seçimin Kıbrıslı Türkler için “demokrasi ve siyasi olgunluk sınavı” olduğunu belirtti. Bahçeli, “İlk sonuçlara göre seçim iktidar partisinin büyük oy kaybı ile neticelenmiş, muhalefetteki UBP tek başına iktidar oluşturacak bir çoğunluğa ulaşarak seçimi kazanmıştır. Bu sonuç, Kıbrıs’ta Rumların peşine takılarak ve sahte cennet vaad ederek iktidara gelen siyaset tüccarlığının sonu, devletlerinin sorununa daha gerçekçi bakmaya başlayan soydaşlarımızın başarısı olarak değerlendirilmelidir” diye konuştu. Geçmişte kurnazca hazırlanan kampanyalarla vicdanları karartılan Kıbrıslıların, Annan Planı ile birlikte Kıbrıs’ta sorunlara çözüm geleceğini ve AB’ye üye olacaklarını düşündüklerini belirten Bahçeli, şunları söyledi: “Oysa ’bir adım önde olmak’ adına atılan adımlar, tam bir fiyasko ile sonuçlanmış, Rum yönetiminin Türkleri Rum yönetiminin tabiyetine sokma çabaları hız kazanmıştır.”