DHA'da yer alan habere göre, havaların soğumasıyla birlikte beyran çorbası korona virüs salgını nedeniyle son zamanlarda ilçede en çok tüketilen yemekler arasında yer alıyor.
DOĞAL ANTİBİYOTİK GÖREVİ GÖRÜYOR
Doğal antibiyotik özelliği taşıyan, soğuk algınlığı ve grip gibi mevsim hastalıklarına da iyi gelen beyran, ilçe halkı tarafından haftada bir kez mutlaka tüketilirken, misafirlerin de ilgisini çekiyor.
200'Ü AŞKIN TALEP YAĞIYOR
İçinde kuzu incik eti, pirinç, sarımsak, tereyağı, yağ, et suyu, tuz, biber sosu, karabiber ve pul biber bulunan beyran çorbasına günde 200’ü aşkın talep yağıyor. Varto ilçesine beyran lezzetini taşıyan usta Fuat Turan, kardeşleri Hakan, Şirin, Zahir ve İsa ile birlikte hizmet sunuluyor.
"COVID-19'UN ETKİSİ VAR"
Gaziantep'in 500 yıllık bir geleneği olan lezzetli yöresel çorbasını Muş’a taşıdıklarını söyleyen Hakan Turan, "Korona virüs nedeniyle şu an beyran çorbası, yoğun bir ilgi görüyor. Artık siparişlerimizi yetiştirmekte gerçekten güçlük çekiyoruz. Elimizden geldiğince lezzeti müşterilerimize, misafirlerimize yetiştirmeye çalışıyoruz. Covid-19 nedeniyle bizlerde beyran çorbası daha bir popülerlik, daha bir tanıtım kazandı. Şu an beyranı misafirlerimize, müşterilerimize iletmekte gerçekten güçlük çekiyoruz" dedi.
"KUZU VE İNCİK ETİNDEN YAPILIYOR"
İlk günlerde 5-10 olan beyran çorbası satış sayısının bugünlerde 200’e ulaştığını belirten Turan, "Beyran çorbası, sadece kuzu incik eti ve et suyundan yapılan bir çorbadır. Çorbaya ilgi oldukça artmaya başladı. Bu çorbayı denemekte gerçekten fayda var" diye konuştu.