Bağışıklık sistemini kalkan gibi yapıyor. Uzmanından korona diyeti

Bağışıklık sistemini kalkan gibi yapıyor. Uzmanından korona diyeti

Korona virüs salgınından nasıl beslenmek gerektiği en çok tartışılan konuların başında geldi. Diyetisyen Gizem Gençyürek, korona virüs salgını sırasında uygulanabilecek önemli bir diyet hakkında bilgilendirmede bulundu.

Korona virüs salgını başta fiziksel sağlığı olmak ruhsal sağlığı da etkiledi. Salgın nedeniyle birçok insan daha fazla evde vakit geçirmeye ve daha fazla yemek yemeye başladı. Bu da fazla kiloların beraberinde gelmesine neden oldu. Ancak uzmanlar hem kilonuzu koruyacak hem de bağışıklığınızı güçlü tutacak diyet yöntemlerinin olduğunu belirtiyor.

Milliyet’in haberine göre Diyetisyen Gizem Gençyürek, korona diyeti ile ilgili önemli bilgilendirmelerde bulundu.

Gençyürek, korona virüs salgınında hem kilosunu korumak hem de bağışıklığını güçlü tutmak isteyenlere şu önerilerde bulundu:

SU TÜKETİMİ ÇOK ÖNEMLİ 

İlk olarak dengeli bir beslenme şart. Özellikle kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği gibi ana öğünlerde et, süt, tahıl, meyve-sebze olan 4 temel besin grubuna yer vermeliyiz.

Su tüketimi de çok önemli. Kilo X 35 ml formülü ile (50 kilo olan birisi için 50x35=1750 ml) herkes kişisel su ihtiyacını belirleyip her gün en az ihtiyacı olan suyu tüketmeli.

Özellikle zerdeçal, taze sebze-meyve, mantar, karnabahar, yeşil çay, keten tohumu, yaban mersini, Hindistan cevizi, sarımsak, yoğurt gibi bağışıklık güçlendirme üzerine olumlu katkısı olan besinleri mutlaka her gün tüketmeliyiz.

ALERJİSİ OLANLAR DİKKAT! 

Ancak bu öneriler sağlıklı bireyler için verilmekte olup, özel beslenme gerektiren hastalığı olan kişilerin mutlaka bir uzmana danıştıktan sonra tüketmesi gerekmektedir. Bu besinlere karşı bir hassasiyeti/alerjisi olan kişilerin tüketmemesi gerekiyor.

Aynı zamanda önerilen miktarlar haricinde tüketim de kişinin yaşamını olumsuz etkileyebilir. Örneğin; günde en fazla 1 yemek kaşığı önerilen zerdeçalı bizler daha faydalı olsun diye 3-4 yemek kaşığı tüketmeye kalkarsak sağlığımız için tehlikeli hale gelecektir.