Sözcü'den Mustafa Sarıipek'in haberine göre, Muğla’nın Ortaca İlçesi'nde çiftçinin yüzünü ejder meyvesi güldürdü. 150 ile 900 gram arasındaki büyüklüğüne göre tanesi 15-30 liradan satılan meyvelerin üretim masrafı da yıllık dönüm başına bin ile bin 500 lira arasında değişiyor.
EJDER MEYVESİ YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ
Son 3.5 senedir yüzümüz ejder meyvesi ile gülmeye başladı diyen Bulut, "Bahçemizde portakal, limon ve nar var. Ayrıca 2 dönümlük arazide domates üreticiliği yapıyordum. Kazancım her geçen gün düşmeye başladı. Üç çocuk okutuyorum. Artık ne yapacağımızı şaşırmıştık. Limon ve portakal masrafını karşılamıyor. Nar, birkaç yıl para kazandırdı. Biz masrafımızı kurtarmaya çalışırken parayı aracılar götürdü. Bazı arkadaşlarımızın çekleri ödenmedi. Krediler alındı, faizle cebelleşmeye çalıştık. Şimdilerde nar da başa baş hale geldi. Zaten işçi çalıştıramıyoruz. Ailece çalışıyoruz." diye konuştu.
BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİYOR, KALBİ KORUYOR
Ejder meyvesi, pitaya, çilek armudu, kaktüs meyvesi ya da İngilizce ismiyle dragon fruit olarak da anılıyor. Meyvenin en büyük özelliği C vitamin deposu olması. Bağışıklık sistemini güçlendiren ejder meyvesi, yüksek miktardaki antioksidan içeriği ile pek çok hastalıktan da koruyor.
KEMİK GELİŞİMİNE KATKI SAĞLIYOR
Kalsiyum açısından da oldukça zengin. Bu sayede kemik gelişim ve sağlığına olumlu etki ediyor. Tansiyonu düzenlediği, kalp-damar sağlığını koruduğu biliniyor. Kalorisi yok denecek kadar az ve lifli yapıda olması sayesinde sindirim sistemini çalıştırıyor, zayıflamaya yardımcı oluyor.