Bağışıklığı demir gibi yapıyor hastalıklardan kuruyor. Günde 100 gram yetiyor

Bağışıklığı demir gibi yapıyor hastalıklardan kuruyor. Günde 100 gram yetiyor

Beslenme Uzmanı Deniz Zünbülcan, korona virüs sürecinde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için bal kabağının günde 100 gram yenmesi gerektiğini belirtti. Zünbülcan "Göz sağlığı, deri sağlığı ve üreme sağlığı için şifa kaynağı. Ayrıca lifi çok kuvvetli olduğu için kabızlık problemini ortadan kaldırıyor" diye konuştu.

DHA'nın haberine göre, uzmanlar, korona virüse karşı uyarılarda bulunmaya devam ediyor. Beslenme Uzmanı Deniz Zünbülcan, özellikle korona virüs sürecinde bağışıklık sistemini güçlendirmek için bal kabağının sofralardan eksik olmamasını önerdi.

Deniz Zünbülcan, "Bal kabağı, A vitamin bakımından çok değerli bir besin. Günde 100 gram bile yense günlük alınması gereken vitamini karşılıyor. Özellikle pandemi sürecinde bal kabağının sofralardan eksik olmaması gerekiyor. Ayrıca göz sağlığı, deri sağlığı ve üreme sağlığı için de bal kabağı oldukça faydalıdır. Ayrıca lifi çok kuvvetli olduğu için kabızlık problemi yaşayanlar bolca tüketmelidir" dedi.

'ÇİNKO VE E VİTAMİNİ AÇISINDAN OLDUKÇA DEĞERLİ'

Bal kabağını hem yemek olarak hem de atıştırmalık olarak tüketilebileceğini söyleyen Zünbülcan, "Kişiler, bal kabağını ince ince doğrayarak fırına atarak atıştırmalık olarak tüketebilirler. Soğan ve patatesle pişirerek, yemeğini yapabilirler. Direkt rendeleyerek, yoğurdun içerisine koyarak tüketebilirler. Lifli kısımlarını atmayıp, peynirle karıştırarak içerisine de siyez unu koyarak köftesini yapabilirler. Çorbasını yapıp, tüketebilirler. Bal kabağının çekirdeği de çinko ve E vitamini açısından oldukça değerli. Çekirdeğinin de tüketilmesini öneriyoruz" diye konuştu.

kabak-01-001.jpgkabak-02.jpgkabak-03.jpgkabak-04.jpg

 

İlgili Haberler