DHA'nın haberine göre, uzmanlar, korona virüse karşı uyarılarda bulunmaya devam ediyor. Beslenme Uzmanı Deniz Zünbülcan, özellikle korona virüs sürecinde bağışıklık sistemini güçlendirmek için bal kabağının sofralardan eksik olmamasını önerdi.
Deniz Zünbülcan, "Bal kabağı, A vitamin bakımından çok değerli bir besin. Günde 100 gram bile yense günlük alınması gereken vitamini karşılıyor. Özellikle pandemi sürecinde bal kabağının sofralardan eksik olmaması gerekiyor. Ayrıca göz sağlığı, deri sağlığı ve üreme sağlığı için de bal kabağı oldukça faydalıdır. Ayrıca lifi çok kuvvetli olduğu için kabızlık problemi yaşayanlar bolca tüketmelidir" dedi.
'ÇİNKO VE E VİTAMİNİ AÇISINDAN OLDUKÇA DEĞERLİ'
Bal kabağını hem yemek olarak hem de atıştırmalık olarak tüketilebileceğini söyleyen Zünbülcan, "Kişiler, bal kabağını ince ince doğrayarak fırına atarak atıştırmalık olarak tüketebilirler. Soğan ve patatesle pişirerek, yemeğini yapabilirler. Direkt rendeleyerek, yoğurdun içerisine koyarak tüketebilirler. Lifli kısımlarını atmayıp, peynirle karıştırarak içerisine de siyez unu koyarak köftesini yapabilirler. Çorbasını yapıp, tüketebilirler. Bal kabağının çekirdeği de çinko ve E vitamini açısından oldukça değerli. Çekirdeğinin de tüketilmesini öneriyoruz" diye konuştu.
İskeçe Müftüsü Ahmet Mete'ye yapılan çirkin saldırının arkasındaki gerçekler
Temel Karamollaoğlu Cumhurbaşkanlığı sisteminden erken seçime soruları yanıtladı
AKP'nin ve MHP'nin ruhunu bilen Selçuk Özdağ gündemi yorumladı
Meme kanserinde erken teşhisin önemi nedir?
Bebeklerde İshal hastalığının nedenleri nelerdir?