Babasının öldüğü ocakta çalışacak

Babasının öldüğü ocakta çalışacak

Babasının öldüğü ocakta çalışacak

TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü’nde, 263 madencinin can verdiği grizu faciasında babasını kaybeden Gökhan Gemicioğlu, aynı ocakta çalışmaya hak kazandı.

Anne Fatma Gemicioğlu eşinin acısını yıllarca yaşadığını belirterek, “Çocuklarımın madenci olmasını hiç istemedim. Ancak, hayat şartları bir oğlumu daha madene sokacak. O işe her gittiğinde anılarım aklıma geleceğinden merak içinde olacağım” dedi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) maden ocağında 263 işçinin hayatını kaybettiği grizu patlamasında babası ölen genç, kurumun 3 bin işçi alımı için yaptığı kura çekimini kazanarak aynı ocakta çalışma hakkı elde etti. 27 yaşındaki  Gökhan Gemicioğlu, babası öldüğünde 11 yaşında olduğunu söyledi.  TTK Kozlu Müessese  Müdürlüğü’nde, 3 Mart 1992’de 263 madencinin can verdiği grizu faciasında babası Mustafa’nın da hayatını kaybettiğini anlatan Gemicioğlu, “Babamın hayatını kaybettiği maden ocağına ilk kez girecek olmanın heyecanının yaşıyorum” dedi. TTK’nin 3 bin işçi alımı için açtığı mülakatlara katıldığını, bunun yanı sıra kazma, kürek ve baltayı nasıl kullandığının test edildiğini kaydeden Gemicioğlu, “Babamın maden şehidi olması nedeniyle verilen ek puanla kuraya katıldım. 1 Ocak 2009’da iş başı yapacağım” dedi.

Hayat mecbur bıraktı
İşbaşı yapacağı ocağın bulunduğu müessese müdürlüğünü gezen bir çocuk babası Gemicioğlu, daha sonra babasının mezarına giderek dua etti. Gemicioğlu, şöyle konuştu: “Küçükken madenlerden nefret ederdim. Babamın maden ocağında ölmesi beni çok etkilemişti. Ancak, hayat bizi mecbur bıraktı, ben de maden işçisi oldum. Umarım kaderim babamla aynı olmaz. Çocuğumun geleceği için bu işe ihtiyacım vardı”