Babacan kaşımayı sürdürüyor!

Babacan kaşımayı sürdürüyor!

Babacan kaşımayı sürdürüyor!

Sözünde direniyor!
DIŞİŞLERİ Bakanı, büyük tepki çeken “Müslümanlar dini gereklerini rahat yerine getiremiyor” sözünü, ABD’de de tekrarladı: Gerçeklerle yüzleşmeliyiz


Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, kamuoyunda büyük tepki gören “Müslümanlar dini gereklerini rahat yerine getiremiyor” sözlerine ABD’de de sahip çıkarak “Gerçeklerle yüzleşmeliyiz” dedi. Amerikalı muhataplarıyla bir araya gelmek ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Washington’da bulunan Babacan, Atlantik Konseyi adlı düşünce kuruluşunda yaptığı konuşmada şunları söyledi: 

Gerçeklerle yüzleşmeliyiz
“Sadece son beş yıldaki reform sürecimize bakalım. Pek çok reformlar yaptık, demokrasimizi derinleştirdik, temel haklarımızı iyileştirecek reformlar yaptık, hukuk kurallarının daha iyi işlemesini garanti altına alacak reformlar yaptık. Bu reformlar, Türkiye’nin her bir vatandaşı için yapıldı. Ne reform yapıldıysa, dini, kültürel, etnik durum gözetilmeksizin, Türkiye’nin bütün vatandaşlarının koşullarını iyileştirmek için yaptık. Ben çok açık olduğumuzu düşünüyorum. Gerçeklerle yüzleşmeliyiz. Problemler hakkında konuşmazsak, o zaman çözüm de bulamayız. 2002’de bizim yaptığımız da buydu. Önümüzde büyük bir listeyle geldik. Problemlerle teker teker başa çıktık. Ne yaptıysak bütün ülke için yaptık ” Babacan, bu reformların AB üyelik müzakereleri çerçevesinde yapıldığını, ancak AB tarafından empoze edilmediğini, hükümet tarafından, Türk halkına daha fazla özgürlük getirilmesi olarak görüldüğünü ifade etti.