Azerbaycan şehitlerine ağlıyor

Azerbaycan şehitlerine ağlıyor

Ermenilerle çıkan çatışmalarda şehit düşen 4 subay için Silahlı Kuvvetler Eğitim Merkezi’nde tören düzenlendi. Şehitlerin yakınları tabutlara sarılarak acı içinde gözyaşı döktü.

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki çatışmalarda şehit düşen 4 subay, Bakü’de binlerce Azerbaycanlının katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Şehitler Yarbay Murad Mirzeyev, Binbaşı Tebriz Musazade, Binbaşı Urfan Velizade ve Üsteğmen Ebubekir İsmayılov için önce Silahlı Kuvvetler Eğitim Merkezi’nde tören düzenlendi. Törene Azerbaycan Savunma Bakanı Kıdemli Orgeneral Zakir Hasanov, Genelkurmay Başkanı Kıdemli
Orgeneral Necmeddin Sadıkov, kuvvet komutanları, şehitlerin aile ve yakınlarıyla Azerbaycanlılar katıldı. Hasanov
ve Sadıkov, şehitlerin Azerbaycan bayrağına sarılı tabutları önünde bir süre nöbet tuttu daha sonra Azerbaycanlı
tüm şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. Hasanov, Ermenilerin yüzyıllardır Azerbaycanlılara saldırdığını, önlem alınmaması halinde saldırıların süreceğini söyledi. Şehitlerin, Azerbaycan halkının kahraman bir halk olduğunu kanıtladığını belirten Hasanov, “Şehitlerin intikamı bire yüz alınacaktır. Topraklarımızı işgalden kurtaracağız” dedi. Türkiye’nin Bakü Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Tuğgeneral İhsan Başbozkurt ile bazı Türk subaylar da törende hazır bulundu. Şehit naaşları askerlerin ve komutanların eşliğinde, 2. Fahri Hiyaban mezarlığına götürüldü. Güzergah boyu ellerinde bayraklar bulunan binlerce Azerbaycanlı, şehitleri dua ve sloganlarla uğurladı.

Aliyev’in açıklaması

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Karabağ sorununun çözülmesinde Rusya’nın rolüne önem verdiklerini belirterek, statükonun değiştirilmesinin, Azerbaycan topraklarının işgalden kurtarılması için şart olduğunu
ifade etti. Öte yandan Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında yaşanan çatışmaların ardından, Azerbaycan tarafının, çatışma bölgesinde kalan 18 cesedi Ermenistan tarafına verdiği bildirildi.