Ayşe Ateş'ten duruşma öncesi kararlılık mesajı: Bir değil bin rapor da yazdırsalar...

Ayşe Ateş'ten duruşma öncesi kararlılık mesajı: Bir değil bin rapor da yazdırsalar...

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin dava Sincan Cezaevi'nde başladı. Duruşma öncesi konuşan Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, çok net mesajlar verdi.

Ankara’da suikast sonucu öldürülen Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davanın duruşmasına bugün devam ediyor.

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, 12'si tutuklu olmak üzere toplam 22 sanık yargılanıyor. Saat 09.30'da başlayan dava nedeniyle cezaevi çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Hafta boyu devam etmesi öngörülen duruşmada esas hakkındaki savunmalar yapılacak.

"BİR DEĞİL BİN RAPOR DA YAZDIRSALAR..."

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, duruşma öncesi, soruşturmaya ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Ateş, "Bu duruşmalardan beklentim şu; mevcut yargılananlarının tamamının hak ettiği cezayı alması, adil bir şekilde yargılanması. Ancak her ne olursa olsun bu mahkemeden çıkan sonuç, bizi tatmin etmeyecek. Çünkü dosyası ayrılan, içerisinde azmettiricilerin ve siyasi bağlantıların da olduğu 17 kişilik bir dosya var. Bu dosyanın da dışında bizim bilmediklerimiz var. Asıl o dosyanın iddianamesi yazılıp, oradaki şahısların da suçluların da adil bir şekilde yargılanması gerekiyor. Ancak onlar da yargılanıp hak ettikleri cezayı aldığında bizim içimiz huzura erecek" ifadelerini kullandı.

Sinan Ateş cinayetine ilişkin geçen günlerde çıkan bilirkişi raporunda ilişkin de konuşan Ayşe Ateş, şunları söyledi: "İlk bilirkişi raporu da bu yöndeydi. Yani Sinan'ı Eray öldürdü. Kiralık katil Eray öldürdü. Bu kameralarda da açık bir şekilde görülüyor. İlk yazılan bilirkişi raporlarında da var. Bu raporu kabul etmediler, çünkü işlerine gelmedi. Ama bir değil bin rapor da yazdırsalar, başka başka bilirkişiler de toplasalar aynı şey. Gerçeği değiştiremezler"

ANNE ATEŞ: BUNLAR PARA İÇİN YAPTILAR

Duruşmaya katılan isimler arasında yer alan Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş ise, ‘’Bu şekilde benim oğlumun katilleri bulunmaz.Buradakilerle aynı havayı teneffüs etmek istemiyorum.Benim oğlumun iki yavrusunu yetim bıraktılar. Ne istediler benim oğlumdan .Benim Oğlumun katilleri dışarıda bunlar para için yaptılar. Çok mu korktunuz oğlumdan. Savunacak yüzünüz var mı. Benim yandığı yerden yanın’’ diye konuştu.