Aydın: Yapılan hiç ahlaki değil

Aydın: Yapılan hiç ahlaki değil

Aydın: Yapılan hiç ahlaki değil

Olağanüstü kongre için imza veren delegelere MHP Genel Merkezi tarafından yapılan ’istifa et’ baskılarını değerlendiren Koray Aydın, çirkin çabaları boşa çıkaracaklarını söyledi. Delegelere geçmiş tarihli istifa dilekçesi imzalatma çabalarını ’sahtecilik’ olarak nitelendiren Aydın, bunun her iki taraf için de suç olduğu uyarısını tekrarladı. 


Parti yönetimi sahtecilik  yapıyor...
Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Koray Aydın, olağanüstü kongre için imza veren MHP delegelerini istifa ettirmeye çalışan parti yöneticilerini bir kez daha uyardı


Haber: Macit SOYDAN

MHP’de olağanüstü kongre sürecini başlatan Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Koray Aydın, delegelere geçmiş tarihli istifa dilekçesi imzalatma çabalarını ’sahtecilik’olarak nitelendirdi. Devlet Bahçeli’ye karşı bayrak açan Koray Aydın, Odatv’ye yaptığı açıklamada, parti yöneticilerini sahtecilik yapmamaları konusunda bir kez daha uyardı. MHP’yi olağanüstü kongreye götürmek üzere imza veren delegelere karşı şiddet ve baskı uygulandığını belirten Aydın, bu tür gayretleri boşa çıkaracaklarını ifade etti.

Yeni imza topluyoruz
255 delegenin imzasıyla olağanüstü kongre çağrısı yaptıklarını hatırlatan Koray Aydın, şunları söyledi: “Genel Merkez baskıyla delegelere istifa dilekçeleri imzalatmaya çalışıyor. Baskılar sonucu 2-3 delege istifa etmek zorunda kaldı. Biz de bu delegelerin yerine cuma günü 3-4 imza daha götüreceğiz. Bir hafta daha bekleyeceğiz. Diyelim ki 5 istifa dilekçesi daha aldılar, biz de 5 yeni imza götüreceğiz. Zaten bizi destekleyenlerin hepsini Genel Merkez’e bildirmemiştik.”

Deftere işleyemezler
Bir grup MHP yöneticisinin, geriye dönük, Şubat ayına ilişkin istifa dilekçeleri almaya çalıştığını anımsatan Aydın,  “Ama bu istifaları karar defterlerine işleyemezler. Bu, evrakta sahteciliktir. Kanunlardaki adı ’özel evrakta sahteciliktir”. Yapan her iki taraf için de suçtur. Yarın öbür gün mahkemeye gitsek ceza alırlar. Uyarıyorum; delegeleri kanun dışına itiyorlar. Ayrıca delegelerimizi uyaran birer mektup göndermiş bulunuyoruz. Neticede yaptıkları ahlaki değil“ şeklinde konuştu.

Gözdağı veremez
Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Koray Aydın, Devlet Bahçeli’den çekinip çekinmediğinin, tehdit olup olmadığının sorulması üzerine, ” Sayın Genel Başkanımızdan çekinip çekinmediğimi soruyorsunuz. Bugün yaşadığımız manipülasyonlara hazırlıklıydık; bunun böyle bilinmesi lazım. Bana karşı tehdit olup olmadığı sorusuna da şöyle yanıt vereyim. Beni tehdit etmeye kim cesaret edebilir? “ dedi.