Ayaküstü mahkeme olur mu?

Ayaküstü mahkeme olur mu?

Ayaküstü mahkeme olur mu?

MHP Trabzon Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu, “Bu bir oyundur. Bu adamların olaylara karışmadığını hangi savcı, hangi güvenlik gücü, hangi istihbarat örgütü ayaküstü belirleyecektir? Herhalde güvenlik güçlerimizin katillerini böyle Türkiye’ye sokacaklar” dedi.

Katil olmadıklarını nereden biliyorsunuz!
MHP Trabzon Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu, PKK’lıların ’barış grubu’adı altında teslim olmalarının bir  oyun olduğunu söyledi. Türkiye’nin olumsuz bir sürece sürüklenmesine müsaade etmeyeceklerini söyleyen Yunusoğlu, “Onların attıkları adımların nerelere kadar geldiğini biliyoruz. Bunların attıkları adımlar en sonunda başkente kadar geldi. Dağdan inip de savcıların ve valinin de Habur’da karşılayacağı ekibin olaylara karışmadığını siz nereden biliyorsunuz?, PKK’nın tamamen Kandil kadrosunun tespit ettiği ve olaylara karışmadığını hangi savcı, hangi güvenlik gücü, hangi istihbarat örgütü belirleyecektir?” diye sordu.

Aş-iş verilecek
Yunusoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğer bunun devamı gelirse Kandil’de olaylara karışmış, güvenlik güçlerimizin katilleri olan insanlar parça parça Türkiye’ye getirilecek demektir. Daha önceleri Özal döneminde de peşmergelere insani olarak kapılarımı açtık. Onların içinden bir takım insanlar çıkıp terörist faaliyetlerde bulundular. Bu gelmeler daha sıklaşırsa biz Kandil’deki terörist başlarını dahi ülkemize getireceğiz. İnsanlarımızın büyük çoğunluğu yoksul ve aç iken bu sefer oradan gelenlere ve ailelerine iş ve yemek vereceğiz. Çok tutarsız bir davranıştır.”