Avrupa’nın en büyük cezaevi

Avrupa’nın en büyük cezaevi

Avrupa’nın en büyük cezaevi

Silivri’de, inşa edilen cezaevi komleksi 9 bölümü ve 11 bin kişilik kapasitesiyle Avrupa’nın en büyük cezaevi olma özelliğini taşıyor.1 adet açık ve 8 adet “L tipi” kapalı cezaevi olmak üzere 9 ceza infaz kurumundan oluşan Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde, en son teknolojik donanım, azami güvenlik, engelli hükümlüler için oluşturulan odalar da var. Dev bir mutfağı, günde 30 bin ekmek çıkartacak  fırını, çamaşırhanesi, bulaşıkhanesi olan yerleşkede, açık görüş yerlerinde çocuklar için oyun parkları da bulunuyor. Her biri bin 333 kişi kapasiteli olan L tipi kapalı ceza evlerinde 61adet 21 kişilik, 40 adet tek kişilik, 4 adet de 3 kişilik birim bulunuyor. Yerleşkede ayrıca iki duruşma salonu da inşa edildi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına bağlı olan adliyede, çok sanıklı ya da güvenlik riski yüksek duruşmalar görülecek.

İki bin personel
Cezaevlerinde 8’er iş atölyesi, 6 dershane, 2’şer adet halı saha da var. Silivri Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Necati Sevük, “Burada toplam 2 bin  personel görev yapacak. Her odanın içinde acil çağrı butonu var” dedi.


Güvenlik için göz taraması
Cezaevi yerleşkesinde yeni bir teknoloji olan “göz biyometrisi taraması” kullanılacak, böylece izinsiz giriş ve çıkışlar engellenmiş olacak. Kişi ve eşya giriş çıkışları sırasında duyarlı kapı ve her türlü eşyanın detaylarının görülebildiği yüksek duyarlı X-Ray cihazları da kullanılarak güvenlik sağlanacak. 2 ayrı monitöre bağlı olarak çalışan ve eşyayı yakından gösterme imkanı sağlayan X-Ray sistemi sayesinde, yerleşkeye yasak eşya sokulması tamamen engellenecek.

* 8 cezaevinin her biri 323 güvenlik kamerası ile izlenecek.

* Modern koridorlar,  tek kişilik hücreler, diğer cezaevlerinden geniş.

* Odalar da ferah. Tuvaletlerde duş var, lavabolar ise büyük ve rahat.

* Bahçede 1. sınıf yeşil saha top oynamak için.