Atlantik'te sır perdesi

Atlantik'te sır perdesi

Atlantik'te sır perdesi

‘Bulunan enkaz parçaları düşen uçağa ait değil’
Brezilya Hava Kuvvetleri’nin bu açıklaması, Air France uçağının düşüşünü daha da gizemli hale
getirdi


General açıkladı
BREZİLYA Deniz Kuvvetlerinin önceki gün Atlas Okyanus’undan çıkardığı ve Fransız Hava Yolları Air France’a ait Airbus uçağına ait olduğu belirtilen enkaz parçalarının, bu uçağa ait olmadığı bildirildi. General Ramon Borges Cardoso, “Şu ana kadar uçağa ait hiçbir parça çıkarılmadı” dedi.

Parçalar tahta
CARDOSO, çıkarılan bu parçanın “ahşap” olduğunu, uçakta ahşap parçanın bulunmadığını belirterek, “bu durumda bulunan bu parçanın uçak enkazına ait olmadığının doğrulanabileceğini” belirtti. Cardoso, deniz kuvvetlerinin, bulunan tüm parçalarını inceleme için toplayacağını kaydetti.


Senegal kıyılarında arama
Brezilya Hava Kuvvetleri’ninin ulaşamadığı uçağın enkazını Fransız Hava Kuvvetleri’ne bağlı AWACS donanımlı uçaklar Güney Afrika’daki Senegal sahillerinde arıyor. Radarlar Senegal açıklarıdan okyanus dibinde gemiden bir işaret arıyor. Ancak yetkililer, okyanusun
3 bin metre derinliğindeki uçağın bulunacağından ümitsiz.

Terörist saldırı varsayımı, göz ardı edilmiyor
* ATLAS Okyanusu’nda bulunan parçaların düşen Fransız uçağına ait olmadığının açıklanmasının ardından soru işaretleri ortada dururken, Fransa Savunma Bakanı Herve Morin, uçağın düşmesini izah edebilmek için terörist varsayımının göz ardı edilmediğini söyledi. Airbus şirketinin, tüm müşterilerine uçakların ölçülen hızlarında tutarsızlık olması halinde izlenecek prosedürle ilgili uyarıda bulunması ise düşüş nedeni olarak teknik arızayı akla getiriyor.