Atatürk rölyefi Deniz Kuvvetleri Karargâhında

Atatürk rölyefi Deniz Kuvvetleri Karargâhında

Atatürk rölyefi Deniz Kuvvetleri Karargâhında

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Karargâhı’ndaki törene Hava, Kara, Deniz Kuvvetleri ile Jandarma Genel Komutanı ve Sahil Güvenlik Komutanı da katıldı.

İstanbul’da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden devlet sanatçısı Tankut Öktem tarafından planlanan ve karargâhın duvarına konulan rölyef Atatürk’ün deniz sevgisi ile Türk donanmasına güvenini temsil ediyor

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından karargâh duvarına Atatürk’ün deniz sevgisini ve Türk donanmasına güvenini temsil eden “Atatürk” konulu bir rölyef yaptırıldı. Rölyefin açılışına katılan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, tören alanına gelişinde Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç tarafından askeri törenle karşılandı. Törende konuşan ve rölyefi yapan Oylum Öktem İşözen, rölyefin yapımının İstanbul’da trafik kazasında hayatını kaybeden babası devlet sanatçısı Prof. Dr. Tankut Öktem tarafından planlandığını söyledi. Oramiral Metin Ataç ise Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde bugüne kadar yapılmış “en büyük Atatürk” rölyefini açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Halkın gönlünde
Oramiral Ataç, “(En büyük) derken şunu da özellikle ifade etmek isterim. Heykelleri ve rölyefleri büyük yapmakla Atatürk büyük olmaz. O zaten, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve Türk halkının gönlündeki büyük yerini koruyor ve korumaya devam ediyor. Burada bizim yaptığımız sadece onun eserlerinin, onun devrimlerinin arkasında olduğumuzu tüm dünyaya ifade edebilmekten ibaret” diye konuştu. Atatürk’ün deniz sevgisi ve denize olan düşkünlüğünün herkesçe malum olduğunu ifade eden Oramiral Ataç, “ Deniz sporlarına çok düşkündür ve deniz tarihini de çok iyi incelemiştir” dedi.

Ülkenin geleceği denizlerde
“Türkiye’nin geleceği denizlerdedir” diyen Oramiral Ataç, Atatürk’ün İstiklal Savaşı’nda denizlerden gelecek lojistik desteğin önemini vurgulamak için söylediği, “Gözüm Sakarya’da, kulağım İnebolu’da” sözünü hatırlattı. Daha sonra Orgeneral Büyükanıt, Oramiral Ataç ve rölyefi yapan Oylum Öktem İşözen rölyefin açılışını yaptı. Törene, KKK Org. İlker Başbuğ, HKK Org. Aydoğan Babaoğlu, Jandarma Genel Komutanı Org. Işık Koşaner, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Can Erenoğlu, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut, bazı komutanlar, subaylar ve davetliler de katıldı.

Büyükanıt ve Öktem’e  plaket
Oramiral Ataç tarafından, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt ve Oylum Öktem İşözen’e anı objeleri takdim edildi. İşözen, “Öktem ailesi olarak rölyefi Tankut Öktem’in söz verdiği tarihte tamamlamanın gururunu yaşıyoruz” dedi.