'Ata'nın İzinde 57. Alay' yürüyüşü

'Ata'nın İzinde 57. Alay' yürüyüşü

'Ata'nın İzinde 57. Alay' yürüyüşü

Genelkurmay Başkanlığı ve Ulusal Öğrenci Konseyi’nin düzenlediği yürüyüş yaklaşık 6 bin öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Canakkale Savaşlarını Anma ve Kara Zaferi’nin 94. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Genelkurmay Başkanlığı ve Ulusal Öğrenci Konseyi’nin iş birliğiyle düzenlenen “Ata’nın İzinde 57. Alay Yürüyüşü” yapıldı. 45 üniversiteden yaklaşık 6 bin öğrenci ile 3 harp okulundan öğrencilerin yanı sıra Kırgız ve Azeri öğrenciler,  25 Nisan 1915’te 57. Alay’ın Çanakkale kara savaşlarında katettiği yolu yürümek için dün sabahın erken saatlerinde Bigalı köyü yakınlarında kamp alanında buluştu.

Marşlar söylendi
Güne, 57. Alay’ın içtiği kırık buğday çorbası ve ekmekle başlayan öğrenciler, yaklaşık 4,5 kilometre yolu marşlar söyleyerek yürüdü. Yürüyüş sırasında Türk bayrakları taşıyan öğrenciler, “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” sloganı attı. Yürüyüşe 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun, Çanakkale Boğaz Komutanı Tüm Amiral Serdar Dülger ile çok sayıda subay da katıldı. Saygun, “Bugünlere kolay gelinmiyor. Bugün yaşıyorsak, ne pahasına olduğunu herkesin bilmesi gerekiyor” dedi. Conkbayırı Anıtı’na, Türk milleti, Atatürk ilkeleri, Atatürk gençliği, harp okulları ve TSK adına çelenkler konuldu. TSK çelengini, anıta Orgeneral Saygun bıraktı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından etkinlik, 10. Yıl Marşı’nın söylenmesiyle tamamlandı. (İHA)

4.5 kilometre yürüdüler
45 üniversiteden ve 3 harp okulundan gelen 6 bin öğrencinin yanı sıra Kırgız ve Azeri öğrencilerin de katıldığı yürüyüş, Bigalı köyünden başlayıp, Conkbayırı’nda tamamlandı.

Tören düzenlendi
Gelibolu Yarımadası’ndaki 57. Alay Şehitliği’nde düzenlenen tören, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun’un çelenk koyması ve diğer ülke çelenklerinin bırakılmasının ardından saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağının göndere çekilmesiyle başladı.