Kinoa, içerdiği iki flavonoid bitki bileşiği olan kuersetin ve kaemprefol, iltihap karşıtı bir özelliğe sahiptir. Vücutta antioksidan görevi gören bu içerik, hücrelerde serbest radikaller olarak adlandırılan kararsız moleküllerin neden olduğu hasardan korumaya yardımcı olur. Astronotlar tarafından sıklıkla tüketilen bu yiyecek, özellikle hareketsizlik ve farklı basınca bağlı olarak kaslarda ortaya çıkabilecek sorunları engellemeye yönelik olarak tercih ediliyor.
FAYDALARI
-Kinoa tam protein içerir.
-Metabolizmayı hızlandırır ve iştahı azaltır.
-Gerçek bir antioksidan deposudur. İçeriğindeki kuersetin ve kaempferol adlı maddeler inflamasyonla savaşır ve kanseri önleyici etki gösterir.
-Antioksidan ve antienflamatuar içeriklere sahiptir.
-Kilo korumaya ve zayıflamaya yardım eder.
-Sindirimi kolaylaştırır.
-Birçok tahıldan daha yüksek lif oranına sahiptir.
-Kötü kolesterol, toplam kolesterol ve vücut ağırlığında önemli düşüş sağlar.
-Demir minerali yüksektir.
-B2 vitamini içerir.
-Magnezyum ve manganez minerali yüksektir.
-Kinoa glütensiz olduğu için glütensiz beslenmeyi tercih edenlerin rahatlıkla tüketebileceği bir besindir.
-Düzenli olarak kinoa yemek, fetal büyüme ve gelişmedeki rolü nedeniyle hamilelik sırasında özellikle önemli olan bir vitamin olan magnezyum, potasyum, demir, lif ve folat ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı oluyor.
Not:
Kinoa tohumu kan sulandırıcı özelliğe sahiptir. Fazla tüketilmesi durumunda kanamaları artırabileceği gibi içeriğinde yer alan saponin ve fitik asit yüzünden bazı vitaminlerin ve minerallerin emilimini de azaltabilir.