Askerden HUKUK vurgusu

Askerden HUKUK vurgusu

Askerden HUKUK vurgusu

Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak: Yapılan yayınlar devlete zarar veriyor. Yargı kararı olmadan kimse suçlu ilan edilemez. TSK, kendisiyle ilgili adli olayları titizlikle araştırmaktadır.  

Genelkurmay sessizliğini bozdu
TRT’nin Tuncay Güney skandalına TSK da tepkili: Yapılan yayınlar devlete zarar veriyor. Hukuk ilkeleri  çiğneniyor. Kimse yargı kararı olmadan suçlu ilan edilemez

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, haftalık basın bilgilendirme toplantısında, TSK’ya intikal eden ve tespit edilen adli olaylarla ilgili bilgi verdi. Tuğgeneral Gürak, isim vermeden Tuncay Güney’in TRT’de ekrana çıkartılmasına tepki gösterdi.

Soruşturma gizli yürütülmeli
Ceza Muhakemesi Kanununun 157’nci maddesine göre, soruşturmaların gizli yürütülmesi gerektiğine de işaret ederek, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülmekte olan soruşturmaya ilişkin olarak yetkili mahkemece, “Konunun hassas olması ve sürekli ifadelerin medyada yer almasının adil yargılamayı etkileme ve delilleri karartma şüphesini oluşturduğu” gerekçesiyle soruşturma dosyasının incelenmesi ve belgelerden suret alınmasına bile kısıtlama kararı verildiğini hatırlattı.

Masuniyet karinesi ihlal edildi
Tuğgeneral Gürak, “Buna rağmen, temel insan hakları, Anayasanın 38’inci maddesinde yer alan ’suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar, kimsenin suçlu sayılamayacağı’ hükmü, ’masuniyet karinesi’, ’adil yargılanma hakkı’ gibi en temel hukuk ilkelerinin ihlal edildiği görülmektedir. Sorumlu olması beklenen kesimlerin yarattığı bu hassas ortam, kişilere, kurumlara, yargıya ve nihayetinde devlete de büyük zararlar vermektedir” dedi.