Arsenikli su alarmı

Arsenikli su alarmı

Arsenikli su alarmı

Koncuk: Çocuklarımızı arsenikli sudan koruyun 
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, bazı bölgelerde arsenikli su krizi yaşandığını kaydederek, “Aslında en büyük tehlike okullarda yaşanacaktır. Şu ana kadar Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu konuda hiçbir önlem almadığı görülmektedir” dedi. Koncuk, ilgili bakanlıklar tarafından öncelikle yapılması gerekenin riskli illerde şebeke sularının tahlillerinin hızla yapılması olduğunu belirterek sonuçların da kamuoyuna şeffaf bir şekilde açıklanması gerektiğinin altını çizdi. Koncuk MEB’in ve okul yönetimlerinin şu tedbirler alması

* “Okullar, imkanları ölçüsünde sebil (su makinesi) temin etmelidir. Elbette su makinesi almak ve
damacana su kullanmak maliyetli olacaktır. Okullarımızda hizmetli personelin ücreti bile öğrencilerden toplanan paralardan ya da idarecilerin kendi ceplerinden karşılandığı düşünüldüğünde, bunun gerçekleşme ihtimali çok düşüktür. Dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı aciliyet arz eden illerdeki okullarımıza ek kaynak aktarmalıdır.

* Kantinlerde satılan ambalajlı suların markalı ve Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlı olmasına dikkat edilmelidir.

* Tuvaletlerde ”sular temiz değildir, kesinlikle içmeyiniz“ şeklinde uyarı levhaları asılmalıdır.”
Koncuk, velilere de uyarılarda bulunarak, velilerin çocuklarını okula gönderirken yanlarında yeterli miktarda sağlıklı su bulundurmalarını sağlamasını istedi.