Arınç'tan 10.Cumhurbaşkanı Sezer'e tuhaf gönderme

Arınç'tan 10.Cumhurbaşkanı Sezer'e tuhaf gönderme

Arınç'tan 10.Cumhurbaşkanı Sezer'e tuhaf gönderme

Arınç’tan Sezer’e tuhaf gönderme
“Sezer görevi bitince siyasete atılır mı?’ diye sormuşlardı. Ben de ’Atılsın, çok iyi olur’ demiştim. Siyaset adamı eğitir”
Yaptığı çıkışlarla adından sıkça bahsettiren TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, CHP lideri Deniz Baykal’dan, 10, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’e kadar bir dizi isme ağır eleştirilerde bulundu. Partisinin Manisa İl Başkanlığı’ndaki  toplantısında konuşan Manisa Milletvekili Bülent Arınç, CHP’nin seçim kampanyalarını eleştirdi. Baykal’ı doğru dürüst siyaset yapmaya çağıran Arınç, eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’e göndermede bulundu. Arınç, şöyle dedi:

Sırça köşklerde olmaz
“Deniz Baykal sandığı gördü, aklı başına geldi. Kılıçdaroğlu sandığı gördü aklı başına geldi. Sandık adamın aklını başına getirir. Bana meclis başkanlığım döneminde ’Sayın Sezer görevi bitince siyasete atılır mı, atılmaz mı?’ diye sormuşlardı. Ben de ’Atılsın, çok iyi olur’ demiştim. Siyaset adamı eğitir. Eğitilmeye ihtiyacımız var hepimizin. Çünkü siyasetin malzemesi insandır. İnsanla konuşur, tokalaşır, çay ısmarlarsın. Hatta bazen seni eleştirir, kafan bozulur. Ama sen insanla muhatap olursun. Yoksa sırça köşklerden, pencerelerden sokağa bakmak siyaset değildir. Toplumun içine girmek siyasettir. Ben ne dersem o olacak dersen bu siyaset değildir.”

Omzu kalabalıklar

Konuşmasında Başbakan Erdoğan’ın Davos çıkışına da değinen Arınç şöyle devam etti: “Bize birilerinin telefonundan korkarak Meclis’e girmekten vazgeçen genel başkan değil, Davos’taki gibi genel başkanlar lazım. Anavatan Meclis’te yok, seçime giremedi. DYP, ’Demokrat’oldu yüzde 5’in üstüne çıkamadı. Diğerlerinin durumlarını görüyorsunuz. Milletin sesini dinleyeceği yerde, omzu kalabalık adamların sesini dinleyenlerin, birisinin kaşını kaldırması, gözünü yere indirmesiyle titreyenlerin partisi değil bu parti.”