Arınç: PKK'lılar yine gelecek

Arınç: PKK'lılar yine gelecek

Arınç: PKK'lılar yine gelecek

BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç, hükümetin başlattığı Kürt açılımı sürecinin askıya alınmadığını, Kasım ayında da PKK’lıların Türkiye’ye geleceklerini açıkladı.

Kasım’da da PKK’lılar gelecek
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kasım ayında da PKK’lıların ülkeye geleceğini söyledi. Arınç, NTV Ankara Temsilcisi Murat Akgün’ün sorularını yanıtladı. “Sürecin askıya alındığı veya sil baştan yapılacağı konusundaki düşünceye katılmıyorum. Sayın Başbakan’ın bu sözlerinin bir tepkiden geliştiğini düşünüyorum. Bu süreç devam etmeye mecbur ve devam edecek” diyen Bülent Arınç, şöyle konuştu:  “30-35 kişilik bir grubun dönüşünün ardından yapılanlan hepimizi üzmüştür. Bu tür olayların tekrarlanmaması lazım. Bu konuda halkımıza da siyasi partilere de gelenlere de onları gönderenlere de büyük bir sorumluluk düşüyor. Kasım ayı içinde bir grubun geleceğini düşünüyorum.”

İstifa etsin
Arınç’a programda “irtica ile mücadele eylem planı” ile ilgili haberler de soruldu. Kendisinin Genelkurmay Başkanı’na, nasihat etme, tavsiyede bulunma gibi davranışı olmayacağını ifade eden Arınç, “Ama kesinlikle bu soruşturmanın en iyi imkanlarla yapılması ve gerçekten bu işe dahli olanlar varsa bunların öncelikle silahlı kuvvetler dışına çıkarılması ve sonra da yargılanması, haklarında da bir karar verilmesi lazım. Bu soruşturmanın en iyi şekilde neticelenmesi açısından hala görev başında, iddia edilen kişinin bulunması mümkün değil, doğru da değil. Sanıyorum saygı değer komutan bu konuda gerekli davranışı gösterecektir” dedi.