Araç da, kaza da arttı

Araç da, kaza da arttı

Araç da, kaza da arttı

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, yaz tatilinin başlamasıyla rekor denilebilecek sayıda trafik kazalarının can almaya devam ettiğini söyledi

Kısa adı TŞOF olan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın; trafikte kayıtlı araçların hızla artarken, yaz tatilinin başlamasıyla birlikte trafik kazalarında da rekor düzeyde can kaybının olduğun belirtti. Apaydın, sürücülerin daha bilinçli araç kullanması için yaptıkları uyarıların dikkate alınmadığını ifade etti. Kazalara karşı tedbirlerin acilen artırılması uyarısında bulunan Apaydın, şunları kaydetti: “Ölümlü kazalar azalıyor derken yaz tatilinin başlamasıyla rekor denilecek sayıda trafik kazaları can almaya devam ediyor. 2008 yılında günde ortalama 12 vatandaşımızı trafikte kaybettik. Ama 2009 yılı Temmuz ayının başında sadece bir günde 32 vatandaşımızı trafiğe kurban verdik.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, sıcak havanın
sürücüleri olumsuz etkilediğini söyledi.

Öğle saatlerine dikkat
Sürücülerimiz aşırı yaz sıcaklarından etkilendiğinden, 12.00 ila 17.00 saatleri arasında trafiğe çıkmamaya özen göstermeli. Mutlaka 2-3 saatte bir mola verip, dinlenilmeli. Asla uykusuz araç kullanılmamalı. Yerleşim yerlerinden geçerken hız düşürülmeli. Arkada oturanlar da dahil olmak üzere emniyet kemeri takılmalı.” Türkiye’nin dünyanın en ağır trafik kaza bilançosuna sahip üçüncü ülkesi olduğunu vurgulayan Apaydın, trafikte araç sayısının 10 yılda yüzde 60.2, kayıtlı sürücü belge sayısının da yüzde 49,8 artış sağladığını belirtti.