Ankara'ya taviz vermedik

Ankara'ya taviz vermedik

Ankara'ya taviz vermedik

Ermeni Cumhurbaşkanı Sarkisyan: Azerbaycan ve Karabağ, Türklerle görüşme konusu olmadı
ERMENİSTAN Güvenlik Kurulu’nda Türkiye ile anlaşılan ’yol haritası’nı değerlendiren Sarkisyan, “Detayları açıklayacağız. Halkın desteğinden kuşkum yok. Şunu özellikle vurguluyorum: Ankara’ya taviz vermedik. Türklerle hiçbir zaman Azerbaycan ve Karabağ konularını görüşmedik” dedi. 

Ankara’ya hiçbir taviz vermedik
Ermenistan Güvenlik Kurulu Toplantısı’nda mutabık kalınan ’yol haritası’nı değerlendiren Sarkisyan: Türklerle Karabağ konusunu görüşmedik

Ermenistan Güvenlik Kurulu üyeleri, Erivan’la ile Ankara arasındaki ilişkilerin normalizasyonu için üzerinde anlaşmaya varılan ’yol haritasını’görüştü. Üyeler, Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan’ın ’Türkiye ile diyalog’konulu raporunu olumlu karşıladı. Toplantıda konuşan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan, ’Yol haritası’ detaylarının kısa vadede Ermeni kamuoyuna açıklanacağını dile getirdi. Sarkisyan, “Halkın söz konusu belgede yer alan maddeleri destekleyeceğinden eminim” dedi.

Hiç konuşulmadı
“Erivan yönetiminin tutumu belli ve apaçık ortada. 21. yüzyılda Avrupa’da kapalı sınır kalmamalı” diyen Sarkisyan, etkin devlet olmaya götüren tek yolunun ulaşım ağlarının gelişmesi ve ekonomik bağlantıların maksimum artırılmasından geçtiğini ifade etti.   Türkiye ile mutabık kalınan ’yol haritas’ karşılışında, Ankara’ya hiçbir tavizin verilmediğinin altını çizen Sarkisyan, “Şunu bir daha özellikle vuırguluyorum: Türklerle hiçbir zaman Azerbaycan veya Dağlık Karabağ konusu görüşülmedi” ifadesini kullandı.

24 Nisan’ın önemini anladılar
Bununla beraber, Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalizasyonunun Dağlık Karabağ sorununun çözümüne belki de olumlu katkıda bulunabileceğini belirten Ermeni lider, “Fakat bu Karabağ’ın koşul olarak masaya yatırıldığı anlamına gelmiyor” dedi. Sözde soykırımı günü öncesinde açıklanan bildirinin ’soykırım’ın tanıtılması politikasını engellemediğini dile getiren Serj Sarkisyan, “Tam aksi görüşteyim. Uluslararası haber sitelerini izlediyseniz, ’soykırım’ konusunun hiç bu kadar gündeme getirilmediğini görürsünüz” şeklinde konuştu. Türkiye ilişkilerin oluşturulmasının ’soykırım’siyasetinden vazgeçilmesi anlamına gelmediğini kaydeden Sarkisyan, “Bir daha altını çiziyorum. Türkiye ile ilişkilerin kurulması uluslararası alanda ’soykırım’ tanınması sürecini engellemez. 1915’in ’soykırım’olarak tanınması, ileride benzeri olayların gerçekleşmesini önler. Tarihi gerçeklere yönelik bakış açısımız değişmedi. Değişemez” ifadesini kullandı. ’Yol haritası’ bildirisinin 24 Nisan öncesinde açıklanması aslında Ankara’nın ’soykırım’ gününün önemini kabullendiği anlamını taşıdığına işaret eden Sarkisyan, “Kendi çıkarlarımzı güvene alarak doğru yolda adım adım lerlemek zorundayız” dedi.

Ankara ılımlı mesajlar saçarken Ermenistan Devlet Başkanı Sarkisyan sert tavrını sürdürüyor.