Ankara'da 2 el bombası

Ankara'da 2 el bombası

Ankara'da 2 el bombası

Demetevler’deki bir parkta poşet içinde 2 el bombası bulundu. Çankaya’da bir marketin önünde bulunan poşetten ise 200 adet G-3 mermisi çıktı.

 

Başkentte esrarengiz bomba ve mermiler
Demetevler’deki bir parkta poşet içinde 2 el bombası bulundu. Çankaya’da market önüne bırakılan poşetten ise 200 adet G-3 mermisi çıktı

Ankara’da iki cephaneliğin ortaya çıkmasının ardından bu kez iki farklı bölgede el bombaları ve mermiler bulundu. Demetevler ilçesinde bulunan İvedik Organize Sanayi Bölgesi’ndeki parktta bir ağacın altına bırakılmış poşet içinde 2 el bombası olduğunu gören güvenlik görevlileri, durumu polise bildirdi.  Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğünden gelen ekiplerin çalışmasının ardından el bombalarının Makine Kimya Enstitüsü yapımı olduğu belirlendi.

Mühimmat İstanbul’da
Çankaya’daki bir alışveriş merkezi önüne bırakılan poşetten 200 adet G3 piyade tüfeği mermisi çıktığı bildirildi. Bomba ve mermiler, incelenmek üzere Kriminal Polis Laboratuvarına gönderildi. Öte yandan Ümraniye soruşturması kapsamında Ankara Yenikent’teki kazı çalışmasında ele geçirilen 30 adet el bombası ve diğer mühimmat İstanbul’a getirildi.  (AA)


++++++


Dedektör 25 metre derinliği göremez
Polisin Yenikent’te yaptığı kazılarda kullandığı dedektörler uzmanlar tarafından yetersiz bulundu.

Ümraniye soruşturması Sincan Yenikent’te yapılan kazılarda kullanılan dedöktörün yerin 25 metre altını göstermediği ortaya çıktı. Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, bu kazılarda yeraltı radarının kullanıldığını belirterek, “Yeraltı radarı hangisi taş topraktır, hangisi silahtır bunu ayırt edemez. Kullanılan ve seçilen jeofizik aygıtı doğru değildi. Burada kullanılması gereken aygıt manyotemetreydi” dedi. Yenikent’teki kazıda kullanılan cihazın yerin 25 altını göstermeyeceğini kaydeden Ercan, “Anten durumuna bağlı olarak o kısa antenle bakabileceğiniz derinlik en fazla 4 metredir. Burada avcı dediğimiz elektromanyetik bir alet var o avcı aygıtı çok bulucu bir aygıttır. Biz bunu Uzanlar’ın saklantılarını araştırmak ve TMSF için de kullandık. Bu avcı aleti orada kullanılmadı. Ancak bu tür aygıtlarla oradaki saklantılar kolaylıkla bulunabilir” diye konuştu.  (İHA)