Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi 4 öğretim elemanı alımı kadrolar ve başvuru şartları

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi 4 öğretim elemanı alımı kadrolar ve başvuru şartları

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yayımlanan ilanda 4 öğretim elemanı alınacağı duyuruldu. İlan edilen kadrolar listelenerek istenen evraklar ve başvuru dosyalarının nasıl hazırlanacağına ilişkin detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yayımlanan ilanda 4 öğretim elemanı alınacağı duyuruldu.

Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine, 10.07.2018 tarihli Resmi Gazete ’de yayımlanan Genel Kadro ve Usulü Hakkında 2 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, 2547 sayılı Kanunun ilgili maddeleri ve “Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’in ilgili maddelerine göre Öğretim Görevlisi alınacaktır. Tüm başvurular e-devlet şifresi kullanılmak suretiyle https://personelilan.mgu.edu.tr adresi üzerinden elektronik olarak yapılacak olup şahsen veya posta yoluyla yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

A) BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER
1. Başvuru Dilekçesi: https://www.mgu.edu.tr/tr/faculty/personel-daire-baskanligi adresindeki “Formlar” sekmesinde bulunan “Öğretim Elemanı İlan Başvuru Dilekçesi” doldurulduktan sonra ıslak olarak imzalanması ve bu şekliyle taranarak sisteme yüklenmesi gerekmektedir.
2. Özgeçmiş: (Sisteme PDF Formatında yüklenmelidir.)
3. Mezuniyet Belgeleri: (e Devlet veya YÖKSİS üzerinden alınacak belgeler de geçerlidir.)
4. Transkript: Lisans Eğitimi ile ilgili onaylı ve/veya kare kodlu belge. (e Devlet veya YÖKSİS üzerinden alınacak belgeler de geçerlidir.)
5. ALES Belgesi: En az 70 puan değerinde e-Devlet veya ÖSYM üzerinden alınacak son 5 yıla ait belge (muafiyet kapsamındaki programlar hariç)
6. Yabancı Dil sınav sonuç belgesi: e-Devlet, ÖSYM, Anadolu Üniv. vs. üzerinden alınacak Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen belge.
7. Nüfus Cüzdanı Sureti: (e-Devlet üzerinden alınacak Nüfus kayıt örneği de geçerlidir.)
8. Fotoğraf: Güncel olmak kaydıyla, dijital ortamda bulunan vesikalık bir adet fotoğrafın veya fiziki vesikalık bir adet fotoğrafın taranarak sisteme yüklenmesi gerekmektedir.
9. Tecrübe Durumunu Gösterir Belge: İlan edilen Öğretim Görevlisi kadrolarında belirtilen açıklamaya bağlı olarak alınacak onaylı belge (Tecrübeye göre SSK dökümü belgesi de istenecek.)
10. Hizmet Belgesi: (Sadece herhangi bir kamu kuruluşunda çalışanlar (daha önce çalışıp ayrılsalar dahi) bu belgeyi yükleyeceklerdir. e-Devlet üzerinden alınacak belge de geçerlidir.)
11. Adli Sicil Kaydı Belgesi (e-Devlet üzerinden alınacak belge de geçerlidir.)
12. Askerlik Durum Belgesi: (Erkek Adaylar İçin) (e Devlet üzerinden alınacak belge de geçerlidir.)

B) AÇIKLAMA:
(1) Atanmaya hak kazanıldığında, adayların diploma ve transkriptlerinin aslını veya noter onaylı suretini ibraz etmeleri gerekmektedir.
(2) Yurtdışından alınmış diplomaların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca denkliğinin kabul edildiğinin ibraz edilmesi gerekmektedir.

C) MUAFİYET:
1. Doktora veya tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta ve veteriner hekimlikte uzmanlık ya da sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış olanlarda, meslek yüksekokullarının yükseköğretim kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanacak olanlarda, yükseköğretim kurumlarında öğretim elemanı kadrolarında çalışmış veya çalışmakta olanlarda merkezi sınav şartı aranmaz. Başvurularda ALES puanı 70 kabul edilir.
2. Meslek Yüksekokullarının, bu Yönetmeliğin 6. Maddesinin dördüncü fıkrası kapsamındaki öğretim görevlisi kadroları haricindeki öğretim elemanı kadrolarına yapılacak başvurularda yabancı dil şartı aranmaz.

D) BAŞVURUYA İLİŞKİN UYARILAR:
1- Adayların 657 sayılı Kanunun 48. Maddesinde belirtilen şartları taşıyor olmaları gerekmektedir. 2- Son başvuru tarihi ilanın Resmî Gazete’de yayım tarihinden itibaren 15 gündür.
3- Başvuruda istenen tüm belgelerin https://personelilan.mgu.edu.tr adresi üzerinden elektronik olarak yüklenmesi gerekmektedir.
4- İlgili kadrolara müracaat edecek adayların tek bir kadro ilanına başvuru yapmaları gerekmektedir. Birden fazla kadroya başvuru yapan adayların her iki başvurusu da değerlendirmeye alınmayacaktır.
5- İstenilen belgelerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavı geçersiz sayılacak ve atamaları yapılmayacaktır. Bunların atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecek ve hiçbir hak talep edilemeyecektir.
6- Ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında lisans mezuniyet notunun 100’lük sisteme göre puanı gerekmektedir. Mezuniyeti notu 4’lük ve 5’lik not sistemine göre olanların 100’lük not sistemine eşdeğerliği hesaplanırken “Yükseköğretim Kurumu Not Dönüşüm Tablosu” kullanılır.
7- Ön değerlendirme ve nihai değerlendirme sonuçları aşağıda belirtilen takvim dahilinde Üniversitemiz internet sitesinde (https://www.mgu.edu.tr/tr) yayımlanacaktır. İlgili web sayfasından yapılan tüm duyurular tebligat mahiyetindedir. Kişilere ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.
8- İdarenin uygun görmesi halinde ilanın her aşaması iptal edilebilir.

E) BAŞVURU TAKVİMİ:

1

Başvuru Başlangıç Tarihi

26.12.2021

4

Giriş Sınavı Tarihi

20.01.2022

2

Son başvuru Tarihi

09.01.2022

5

Nihai Değ. Açıklama Tarihi

26.01.2022

3

Ön değ. Açıklama Tarihi

14.01.2022

 

 

F) BAŞVURU YAPILACAK KADROLAR

Birim

Bölüm

Abd/Asd/Pr.

Kadro Unvanı

Kadro Der.

Kadro Adedi

İlan Özel Şartları

Asgari ALES
Puanı

Asgari YDS
Puanı

 

İcra Sanatları Fakültesi

Çalgı Eğitimi Bölümü

Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı

Öğretim Görevlisi (Ders Verecek)

6

1

Yaylı çalgılar alanında Tezli Yüksek Lisans mezunu olmak ve Belgelendirmek kaydıyla Yüksek Lisans eğitimi sonrası en az 2 (iki) yıl Yaylı Çalgılar alanında Yükseköğretim
Kurumlarında ders vermiş olmak.

70

50

 

Müzik ve Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu

El Sanatları Bölümü

Geleneksel El Sanatları Pr.

Öğretim Görevlisi (Ders Verecek)

6

1

Geleneksel Türk Sanatları alanında Lisans mezunu olmak ve Belgelendirmek kaydıyla lisans mezuniyeti sonrası Kamu Kurumlarında Tezhip Sanatları alanında eğitmen unvanıyla en az 5 (beş) yıl ders
vermiş olmak.

Muaf

Muaf

 

Rektörlük

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

 

Öğretim Görevlisi (Uygulamalı Birim)

6

1

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğünde görevlendirilmek üzere İletişim Fakültesi Lisans mezunu ve Radyo-Televizyon ve Sinema veya Gazetecilik alanında Tezli Yüksek Lisans mezunu olmak.
Belgelendirmek kaydıyla Lisans mezuniyeti sonrası Kurumsal İletişim veya Habercilik alanında en az 2 (iki) yıl deneyime sahip
olmak.

70

50

 

Rektörlük

Bilimsel Araştırma Projeleri Koor.

 

Öğretim Görevlisi (Uygulamalı Birim)

6

1

Endüstri Mühendisliği, İşletme, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Maliye veya İktisat alanlarının birinde Tezli Yüksek Lisans yapmış olmak. Belgelendirmek kaydıyla Yüksek Lisans mezuniyeti sonrası Yükseköğretim Kurumlarının Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğünde/Biriminde en az 3 (üç)
yıl çalışmış olmak.

70

50