Ankara büyük tehlike atlattı

Ankara büyük tehlike atlattı

Ankara büyük tehlike atlattı

Ankaralıların yüreği ağzına geldi
Elmadağ’daki ROKETSAN fabrikasında, atık yakıtların imhası sırasında patlama meydana geldi. Başkentlilerin yüreğini ağzına getiren patlamada can kaybı yaşanmadı

Ankara’nın Elmadağ ilçesindeki Roket Sanayii ve Ticaret AŞ (ROKETSAN) fabrikasında dün saat 11.43 sıralarında patlama meydana geldi. Başkentlilere büyük korku yaşatan patlamanın ardından yangın çıktı. Yangına müdahale için bölgeye çok sayıda itfaiye aracı ve ambulans sevk edildi. İlçe merkezindeki binalarda büyük bir sarsıntıya sebep olan patlama, Elmadağ başta olmak üzere çevredeki yerleşim yerlerindeki vatandaşlarda korku ve paniğe neden oldu. Fabrika yetkilileri, patlamanın fabrika binalarının bulunduğu yerleşkeye uzak bir alanda yaşandığını ve ardından yine bu alanda yangın çıktığını ifade etti.

Fazla yakıt kondu
Yetkililer, her hafta rutin olarak atıkların bu alanda imha edildiğini belirterek, “Ancak bu hafta biraz fazla yakıt konuldu. Bu da büyük bir gürültüyle patladı. Bu patlama çevrede korku ve paniğe neden oldu. Ancak şu anda korkulacak bir durum söz konusu değil” diye konuştu. Kontrolsüz patlamanın ardından çıkan yangının itfaiyenin müdahalesine gerek kalmadan söndüğünü belirten yetkililer, “Ölen ya da yaralanan yok, her şey kontrolümüz altında” dedi. (A.A.)

Patlamanın ardından ROKETSAN’a gelen gazeteciler ve televizyoncular, fabrika bekçileri tarafından içeriye sokulmadı.