Ankara 5.5'lik depremle sallandı

Ankara 5.5'lik depremle sallandı

Ankara 5.5'lik depremle sallandı

Ankara'da gece saatlerinde 5.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Bu arada aynı bölgede saat 00.26'da 2.9 büyüklüğünde küçük bir sarsıntı yaşanmıştı.
Öte yandan yaşanan deprem nedeniyle paniğe kapılan vatandaşlar, sokaklara döküldü. Bazı vatandaşlar, uykuda gelen deprem sebebiyle çok korktuklarını dile getirdi.

Depremin ardından Bala'da 12 artçı sarsıntı yaşandı

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamaya göre, Ankara'nın Bala ilçesinde saat 01.47'de meydana gelen 5.5 şiddetindeki depremin ardından, saat 01.55'de 3.7, 01.59'da 2.9, 02.00'da 3.1, 02.02'de 3.4, 02.06'da 3.5, 02.11'de 3.1, 02.14'de 2.9, 02.15'de 3.3, 02.17'de 3.1, 02.37'de 3.2, 02.43'de 2.7 ve 02.43'de de 3.3 büyüklüğünde 12 artçı sarsıntı kaydedildi.

Can kaybı yok Kızılay bölgede

Kızılay bölgeye 250 battaniye, 10 çadır ve 1 seyyar mutfak gönderdi. Kızılay Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Ankara'nın Bala ilçesinde meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından Kızılay'ın alarma geçtiği bildirildi. Can kaybının yaşanmadığı depremin ardından Kızılay Afet Operasyon Merkezi tarafından bölgeye öncü ekip ve acil yardım malzemesi gönderildiği belirtildi. 

Kriz masası

Ankara'nın Bala ilçesinde meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından Ankara Vali Yardımcısı Celal Ulusoy başkanlığında Bala İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde oluşturulan kriz masasına, Bala Kaymakamı Mustafa Kamuran Ballı, Ak Parti Ankara Milletvekili Faruk Koca, Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, Kızılay Genel Müdürü Ömer Taşlı ve Bala Belediye Başkanı İbrahim Gürbüz de katıldı. Toplantının sona ermesinin ardından yapılan durum değerlendirmesine göre, Jandarma ve Sivil Savunma ekiplerinin hasar tespiti yapması talimatı verildi.

Ankara Vali Yardımcısı: Can ve mal kaybı yok

Toplantının ardından basın mensuplarına açıklama yapan Ankara Vali Yardımcısı Celal Ulusoy, ilk belirlemelere göre depremde can ve mal kaybının olmadığını belirtti. 20 Aralık'taki depremin ardından ağır hasar görmüş birkaç ev ile ahırın duvarlarında çökme yaşandığını belirten Ulusoy, 'Depremin hemen ardından Sivil Savunma arama-kurtarma birliğinden bir ekip ile Kızılay yetkilileri kısa süre içerisinde bölgeye ulaştı ve hasar tespiti ile ilgili köylerde çalışma yaptı. Herhangi bir tereddüde mahal vermemek için buradayız. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum' dedi.

'Önceki çatlaklar belirginleşti'

AK Parti Ankara Milletvekili Faruk Koca ise, devletin tüm yetkili birimlerinin deprem bölgesinde olduğunu belirterek, 'Kısa sürede bütün birimler bölgeye ulaştı. Bu depremin ardından daha önceki depremde yapılarda meydana gelen çatlaklar daha da belirginleşti. Ekipler yerleşim birimlerinde incelemelerde bulunuyor. Vatandaşlar kendilerini yalnız hissetmemesi gerekiyor. Biz buradayız' dedi.

Kızılay Genel Başkanı: Çalışmalarımız devam ediyor

Depremin meydana geldiğin dakikadan itibaren Türk Kızılay'ı olarak bölgeye ekip sevk ettiklerini belirten Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, 'Bölgeye ulaştığımız andan itibaren çalışmalarımıza başladık. Yapılan incelemelerden sonra vatandaşlara çay ve çorba dağıtımına başlanacak' şeklinde konuştu.

Bala merkezde 20 Aralık'taki depremde ağır hasar gören bir evin duvarlarında çökme meydana geldi. Öte yandan Bala'nın bir çok semtinde maddi hasar meydana gelirken, bir caminin içinde bulunan fayanslar söküldü.