Anadolu'dan Türk mührü siliniyor

Anadolu'dan Türk mührü siliniyor

Anadolu'dan Türk mührü siliniyor

İzmir Baro Başkanı Nevzat Erdemir, AKP’nin yeni Anayasa çalışmalarının Türkiye üzerinde yıllardır oynanan senaryoların bir sonucu olduğunu söyledi

Selda ÖZTÜRK KAY
İzmir Barosu Türkiye’nin karşı karşıya bulunduğu tehdit ve tehlikelerin boyutlarına dikkat çekmek ve AKP’nin anayasa çalışmalarındaki tuzaklara dikkat çekmek için “Anadolu’dan Türk Mührü, Anayasa’dan Atatürk İlkeleri Siliniyor” başlıklı kitapçık çalışması yaptı. Baro Başkanı Nevzat Erdemir imzasıyla çıkartılıp kamuoyu ile paylaşılan kitapçıkta Türkiye Cumhuriyeti’nin tasfiyesine yönelik okyanus ötesinden ve Batı’dan kurgulanan senaryolara dikkat çekiliyor. Kitapçıkta Türk milletinin kimliğinin dış dayatmalarla Anayasa’dan silinmek istendiğini söyleyen Erdemir, AKP’nin anayasa çalışmalarına da göndermelerde bulundu. 

Sevr’in yeni koşulları
AKP’nin Richmond Anayasası’nın bir başlangıçtan ziyade, uzun yıllar Türkiye üzerinde oynanan senaryoların bir sonucu olduğuna dikkat çeken Erdemir, “Bu sivil anayasa değil, Sevr’in yeni koşullarını içeren, Yeni Dünya Düzeninin Kent Devletleri Anayasası’dır” dedi. Yeni Anayasa yolunun başlangıç çizgisinin ABD’de eski CIA görevlileri tarafından hazırlanan raporlara dayandığını kaydeden Erdemir, “İk sinyal, Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu ve Prof. Dr. Baskın Oran’ın hazırladığı ’azınlık raporu” dedi. Baro Başkanı Nevzat Erdemir, Bugünkü Anayasa taslaklarının temellerinin ABD Kongresi’nin son yıllarda  hazırlattığı ’Türkiye’de Din Özgürlüğü’ve ’Türkiye’de İnsan Hakları’ adlı raporlarda atıldığını ifade etti.

Azınlık yaratma hevesi

2000 tarihli ‘Lozan-Türkiye’adlı ABD Kongre raporunun Türkiye’nin kuruluş temelini yok sayarak Lozan’ı tartışmaya açtığını dile getirildi. Raporda Türk bağımsızlık savaşının isyan olarak değerlendirildiğini kaydeden Erdemir,  Batı dünyasının Türkiye’de yeni etnik azınlıklar yaratma çabalarına dikkat çekti.

Batı büyük yenilgiyi unutmadı

Baro Başkanı Kandemir, Batılı devletlerin Türkiye’ye karşı uyguladıkları politikanın ortak paydasının Lozan’a muhalefet olduğunu vurguladı. Erdemir, emperyalizmin ilk yenilgi belgesi olan Lozan’ın yeni dünya düzenine ve bunu temel alan büyük devletlerin çıkarlarına ters düştüğünü ve bugün de Lozan’ın rövanşının alınmak istendiğini söyledi. Avrupa ülkelerinin ve ABD’nin Sevr’i diriltme gayretine, Türkiye’den de işbirlikçiler bulduğuna dikkat çeken Erdemir, özellikle ABD’nin 1921 yılından bu yana Türkiye üzerinde uygulamaya koyduğu senaryoları belgeleriyle ortada olduğunu kaydetti. Türkiye’de bir eylem planı yürütüldüğünü ve öncelikle uluslaşma sürecinin
en önemli ilkesi olan laikliğin ortadan kaldırılmaya çalışıldığını belirten Erdemir, Türkiye Cumhuriyeti’nin yıkılma sürecini hızlandıran bu eylem planına, siyasal gücü elinde tutanların da destek verdiğini savundu.

Rejimi değiştirme çabasındalar

22 Temmuz’dan sonra Türkiye’nin gündemine getirilen anayasa tartışmalarının yeni olmadığını vurgulayan İzmir Baro Başkanı Erdemir, Türkiye’de federatif yapılanmanın temelini oluşturacak ’sivil’görünümlü Anayasa taslağının da bu düşünceler doğrultusunda hazırlandığını ifade etti. Türkiye’nin rotasının BOP ile çizildiğini belirten Erdemir şunları söyledi: “Türk ulusunun karşı karşıya kaldığı sistemli ve ideolojik saldırılar, Türkiye’den Kemalizm ve ulusallığı yok etmeyi amaçlıyor. Türkiye’ye Ilımlı İslam’a yönelin, Osmanlı’ya dönün, federalizmi benimseyin telkinleri yapılıyor.  Emperyal odaklar, yeni azınlıklar yaratmak ve Cumhuriyetin kuruluşuna kaynaklık eden temel ilkeler ile devrim yasalarını değiştirme çabasında. 22 Temmuz’da yapılan genel seçimler sonucunda sıra, doğan çocuğun yani yeni rejimin adını koymaya gelmiştir. ABD’nin önerdiği, AB’nin kabul ettiği isim konuldu: Ilımlı İslam Cumhuriyeti. Türkiye’de işte bu yeni rejimin Anayasası hazırlanmaktadır.