CHP'li yazardan samimi itiraf:
"Ambulans bekler gibi MHP'yi bekliyoruz"
"Faşo" dedik...
"Lümpen" dedik...
"Beyaz çoraplılar" dedik...
Şerefli siyaseti öğretiyorlar bize...
*
Sosyal demokratlar, sosyalistler, solcular, komünistler ekran başındaydı... Baktılar; başımızdaki bu beladan bizi MHP kurtarsa...
Ambulans beklemek gibi bir şey...
*
Türk siyasi tarihinin belki de en ilginç kongresi idi...
Parti karşı, genel merkez karşı, genel başkan karşı... Ama vicdanı sızlayan delege kısmı, bir tarlanın ortasındaki salonda toplanarak ve çoğunluğu sağlayarak partisine sahip çıktı...
Devlet Bahçeli'yi gönderiyorlar...
*
Bahçeli buna engel olmak için en son çare "Bu meskun mahal dışında, tarla gibi bir yerde efendime söyleyeyim, fevkalade uzak bir yerde yapılmıştır" dedi...
Uzaklık 32 kilometre...
Kendisi kurultayı durdurmak için mahkemeye gitti...
Mahkeme Gemerek'te...
Gemerek 391 kilometre...
*
MHP'de dört tane aday çıktı...
Zımba gibi...
O dördü el ele geldiler kongreye, diz dize oturdular...
(...)
"Kemal Bey'i değiştireceğiz ama yerine adam bulamıyoruz" diye diye dokuz seçim kaybetmiş, onuncusunu kazanma şansı asla olmayan CHP'nin de umudu MHP...
CHP; kadın adaylarını partiden sepetleyip, bıyıklı milli görüşçüyü kadın kontenjanından yönetime sokarken, MHP'nin muhtemel Genel Başkanı bir kadın...
*
Atatürk'ün partisisin...
Sile sile Atatürk'ün adı kalmadı, 700 metre yakınındaki köşkünü yıktılar, Onuncu Yıl Marşı'nı yasaklamaya geldi sıra, cumhuriyeti başına yıkıyorlar...
Yakalarına yapışıp dünyanın en suçlu iktidarından hesap soracağına, Genel Başkanları hâlâ "Bizi içeri atmalarından korkmuyoruz" diyor...
*
MHP kadar olamadınız...
İnsanda biraz sıkılma olur...
Bekir Coşkun Sözcü
*
Akşener: Delegenin gözünde iktidarı gördüm
Kongreden sonra Meral Akşener ile konuştum. Kongrede başarı moralini yükseltmişti. Çok mutluydu. Ama şimdiden 10 Temmuz için kollarını sıvamış, çalışmaya başlamıştı. Söze, "Benim mücadelem Tayyip Bey'den daha zor bir mücadele oldu. Tayyip Bey dışarıya karşı mücadele ediyordu. Ben hem içeriye karşı hem dışarıya karşı mücadele ediyorum. Bu kadar iftira yoktu. O nedenle daha sert bir mücadele veriyoruz" diye başladı.
***
Ama başarıyı kendi hanesine değil, delegelere mal ediyordu. "Ramazan ayında oruçlu oldukları halde, babalar gününde, yaz sıcağında ve meşakkatli bir yolculuktan sonra kongre salonuna geldiler. Salona girebilmek için sıcağın altında 3 kilometre yol yürüdüler. Başarı MHP delegelerinin başarısıdır. Çok uzun ve zorlu bir mücadelenin sonunda yapılamaz denilenler yapıldı. MHP delegeleri Türkiye'de olmaz denilen şeyi gerçekleştirdiler."
En başta sorduğumu ilk başta yazayım. "Delegelerin gözünde ne gördünüz, size ne mesaj verdiler?" diye sordum.
"Değişimi ve iktidar isteğini gördüm" dedi. Sözlerini biraz daha açmasını istedim. "Delegeler MHP'de değişim, Türkiye'de ise iktidar istiyor. Türkiye'nin bir kırılma noktasına doğru gittiğini görüyor. Kongremizi Türkiye'nin kader kongresi olarak görüyor. Bunu görmeseler bu çileli mücadeleye katlanırlar mıydı? Bunu görmeseler ramazan ayında, sıcağın altında uzun yollar aşıp, o salonu doldururlar mıydı?"
(...)
Bir başka tartışma ise bu değişiklikleri yapmaya yetkilerinin olmadığı yönündeydi. "Tüzüğümüzün 68. maddesi bize bu imkânı veriyor. O nedenle iptal edilmesini beklemiyorum."
Abdülkadir Selvi Hürriyet
*
"Ülkücü Hareket"in kıymetini anladılar
"Omurga misyonu boşluğunun Türkiye için bedeli ağır olur..."
(...) MHP'deki son gelişmeleri dikkatle, özenle ve zaman zaman kaygıyla izliyorum.
Türkiye'nin bütünlüğüne odaklanmış bu partinin "kendi bütünlüğünü sürdürememek" gibi bir bölünme macerasına sürüklenmesi çok yanlış olur.
Hem MHP'ye, hem Türkiye'ye ve hem de demokrasiye...
........................
Ne yazık ki böyle işaretler çoğalıyor.
Parti içi muhalefet, hukuk devleti ve demokrasi kuralları içinde bir kongre yaptı. (Kongre değil ama kongrenin toplanma gündemi dışında aldığı ek kararlar tartışılacaktır.)
MHP yönetimi bu kongreyi hâlâ "korsan" saymakta ısrarı sürdürürse, "Başkan adaylarını ihraç etmek yanlışına saparsa, parti içi demokrasi işletmez, muhalefeti dışlayarak MHP'ye ortadan bölünmekten başka seçenek bırakmazsa..."
İlk seçimde -ki böyle bir asist alırsa AK Parti hemen sandıkları kurar- ne MHP, ne kurulacak yeni parti barajı -büyük olasılıkla- aşamaz.
AK Parti bir seçim hamlesiyle "Yeni bir anayasa yapacak, Türk tipi başkanlık sistemini getirecek" Meclis çoğunluğuna ulaşır.
AK Parti'nin bu tek başına anayasa yapabilecek çoğunluğa erişmesi ayrı konu...
Fakat...
Orta Doğu haritası yeniden çizilirken "omurga misyonu" boşluğu Türkiye için ağır bedeldir.
Güneri Cıvaoğlu Milliyet
*
Gazino "sanatçı"ları
Gazeteler haberi "Sanat ve spor dünyasının önemli isimleri Cumhurbaşkanı'nın iftar davetinde bir araya geldi" diye verdi. Kimler var sanatçı olarak masada:
Murat Boz, Yavuz Bingöl, Sibel Can, Seda Sayan, Gülben Ergen, Serdar Ortaç, Alişan, Bülent Ersoy, Petek Dinçöz, Hakan Ural, Coşkun Sabah, Hakan Peker, Cengiz Kurtoğlu vb... Sanatçı deyince bizim aklımıza ressam, heykeltıraş, müzisyen, besteci, tiyatro, sinema, opera, bale sanatçıları geliyor. Şair ve edebiyatçıları da bu gruba ekleyebilirsiniz. Onlardan hiç kimse yok davette. O zaman haberi "gazino sanatçıları" diye vermek galiba daha doğru.
Gerçek sanatçıların böyle davetlere çağırıldığını pek duymuyoruz...
Melih Aşık Milliyet
*
Uyan halkım uyan
Huzur iddiasıyla geldiler, mutluluk yerine ıstırap saçıyorlar!
CHP Milletvekili Muharrem İnce "Yeter artık, kana mı susadınız?" diye haykırıyor.
Acı ve tepki dolu bu sese kulak verilmelidir.
Ey halkım! Aklını başına topla!
Ülkemizin lâyık olmadığı bu ilkel, intikamcı zihniyete ancak sen son verebilirsin!
Uyan artık, uyan!
Rahmi Turan Sözcü
*
"10. Yıl Marşı'nı eskidi" diye kaldıranlar!
Mehter Marşı'nı hangi yüzle dinliyorsunuz?
Akif Kökçe Milliyet
*
Ercan Akyol Milliyet