Aman AKP adayı açıkta kalmasın!

Aman AKP adayı açıkta kalmasın!

Aman AKP adayı açıkta kalmasın!

Aman açıkta aday kalmasın!
AKP’den 22 Temmuz genel seçimlerinde aday olan, ancak seçilemeyen milletvekili adayları, birer ikişer bürokrasinin tepe noktalarına getiriliyor. Son olarak, AKP Adana milletvekili adayı Adnan Özen, Adalet Bakanlığı Yüksek müşavirliğine atandı. Daha önce de AKP Adana milletvekili adaylarından Yaşar Dostbil, Çevre Bakanlığı Strateji Başkanlığı görevine getirilmişti. Abdullah Gül’ün Çankaya’ya çıkması ile birlikte yapılan atamalar artık çok dikkat çekiyor. Bir süre önce de Çalışma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığına, 22 Temmuz seçimlerinde AKP’den milletvekili adayı olan Abdullah Yağlı getirildi.

Nikah şahidi Erdoğan
AKP eski milletvekili Muzaffer Külcü’nün yeni görev yeri ise, ETİ Maden Yönetim Kurulu üyeliği oldu. En ilginç iki atama ise 22 Temmuz seçimlerinde AKP’den aday olan Ömer Fatih Sayan ile Ahmet Berat Çonkar’ın Başbakanlık Müşavirliği’ne atanmaları oldu.  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 30 yaşındaki elektronik mühendisi Ömer Fatih Sayan’ın, Hidiv Kasrı’ndaki nikah şahitliğini yapmıştı. 20 Kasım’da da AKP İstanbul adayı Prof. Salih Aynural ile AKP Erzincan eski milletvekili Talip Kaban da, Kamu Görevlileri Etik Kurulu üyeliklerine getirildi. Başbakanlık Müşavirliği’ne atanan ikinci isim olan Berat Çonkar da, 22 Temmuz seçimlerinde AKP İstanbul 1. Bölge 17. sıradan aday olmuş ancak seçilememişti.

Eşler de potada
AKP’li adayların yanı sıra AKP milletvekillerinin eş ve yakınları da önemli görevlere geldi.  AKP Ankara Milletvekili Aşkın Asan’ın eşi Prof. Habip Asan, Türk Patent Enstitüsü Başkan Yardımcısı oldu. Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey’in eşi Mehmet Şahkulubey, Bayındırlık Bakanlığı Müşavirliği’ne atandı.
Haber : Ceyhun BOZKURT