Almanya'dan amansız takip

Almanya'dan amansız takip

Almanya'dan amansız takip

ANKARA’dan bilgi beklediklerini belirten Frankfurt Savcılık Sözcüsü Scheu, Zahit Akman ve Zekeriya Karaman hakkında yürüttükleri soruşturmanın ancak 2024’de zaman aşımına uğrayacağını söyledi.

Akman ve Karaman’a kötü haber
Frankfurt Savcılık Sözcüsü Scheu,  yürüttükleri soruşturmanın ancak 2024’te zaman aşımına uğrayacağını söyledi

Frankfurt Savcılığı’nca haklarında soruşturma yürütülen ve içlerinde eski RTÜK Başkanı Zahit Akman ve Zekeriya Karaman’ın da bulunduğu 15 kişi hakkında Almanya tarafından Ankara’ya bir dosya yollanmış ve söz konusu 15 kişinin banka hesapları, adresleri, banka hareketlilikleri gibi konularda bilgi ve yine söz konusu şahısların ifadelerinin alınarak Almanya’ya yollanması istenmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise, Almanya’dan yollanan talep dosyasında hukuki eksiklikler olduğu gerekçesi ile Frankfurt Savcılığı’na bazı sorular içeren bir yazı yollamıştı. Frankfurt Savcılık Sözcüsü Müller-Scheu bundan sonraki aşamaya ilişkin Gazeteport’un sorularını yanıtladı. Müller-Scheu şunları kaydetti:

Ankara bilgi göndermedi
“Türkiye’den gelen yazıyı hemen cevaplayarak temmuzda Ankara’ya yolladık. Ancak henüz bir cevap gelmedi. Zekeriya Karaman ve Zahit Akman hakkında Frankfurt Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın gelişimi ve haklarında dava açılması Ankara’dan gelecek bilgilere bağlı. Ankara’nın söz konusu bilgileri ne zaman yollayacağını ve ne kadar bilgi geleceğini bilmiyoruz. Bekliyoruz.”  Müller-Scheu, “Bilgi veya yeterli bilgi gelmezse dosyayı kapatır mısınız?” şeklindeki sorumuza ilişkin olarak ise şöyle dedi:  “Hayır. Daha 2014 ve hatta 2024’e kadar vakit var. Almanya’da zaman aşımı uzatmalarla birlikte normal bir dava için 10, ağır suçlarda ise, 20 sene. Deniz Feneri davasından Frankfurt Mahkemesi’nde ceza alan üç kişinin suçu ağır dolandırıcılık kapsamında idi ve zaman aşımı bu dava için 20 sene idi. Zekeriya Karaman ve Zahit Akman’ın da suçları sabit görülürse, zaman aşımı süresi onlar için de bu üç kişi için olduğu gibi 20 sene olacaktır.”