Almanya'da yapamadı koşa koşa Real Madrid'e döndü

Almanya'da yapamadı koşa koşa Real Madrid'e döndü

EuroLeague'in önemli ekiplerinden Bayern Münih'te geçen forma giyen Serge Ibaka eski takımı Real Madrid ile yeniden anlaştı.

İspanyol kulübünden yapılan açıklamada, Ibaka ile bir yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi.

Ibaka, 2011 NBA lokavtı sırasında ACB ekibi Real Madrid ile 2 aylık bir sözleşme imzalamıştı.

14 yıllık başarılı NBA kariyerini geride bırakan 34 yaşındaki oyuncu; Oklahoma City Thunder, Toronto Raptors, Los Angeles Clippers, Orlando Magic ve Milwaukee Bucks formalarında oynadı.

İki kez blok kralı olan Ibaka, 2019 yılında Toronto Raptors ile kariyerindeki ilk NBA şampiyonluğunu kazandı.

34 yaşındaki Kongo asıllı yıldız oyuncu, Bayern Münih formasıyla THY EuroLeague'de 12.6 sayı, 6.8 ribaund ve 1.2 blok ortalamalarıyla oynadı.

IBAKA KİMDİR?

Yıldız oyuncunun gerçek adı Serge Jonas Ibaka Ngobila'dır. Daha çok bilinen adıyla Serge Ibaka 18 Eylül 1989, Brazzaville, Kongo Cumhuriyeti'nde dünyaya geldi.

Ibaka 2.08 boyunda ve uzun forvet pozisyonunda oynayan dünyaca ünlü basketbolcudur.

NBA takımlarından Toronto Raptors'ta forma giyen Ibaka, 2009 yılında Seattle Supersonics'in Oklahoma City Thunder'a dönüşmeden önceki hali tarafından 24. sıradan draft edildi.

KONGOLU AMA İSPANYA MİLLİ TAKIMI'NDA

Kongolu olmasına rağmen, İspanya milli basketbol takımında oynamayı tercih eden Ibaka 2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda altın, 2012 Yaz Olimpiyatları'nda ise gümüş madalya kazandı.

Ibaka, 2011-12 sezonunda NBA blok kralı olarak gösterilmiş ve şu anda NBA'nin en iyi blok yapan oyuncularından biri olarak kabul edilmektedir.

Yıldız basketbolcu Real Madrid'le yeniden anlaştı.

İlgili Haberler