Almanya'da yangın: 2 Türk çocuk öldü

Almanya'da yangın: 2 Türk çocuk öldü

Almanya'da yangın: 2 Türk çocuk öldü

Siegen’de bir Türk ailenin evinde yangın çıktı. İki çocuk dumandan zehirlenerek hayatını kaybederken, anne ve kızı yaralandı.

Almanya’da bir Türk ailenin evinde çıkan yangında 2 kişi öldü, 2 kişi ağır yaralandı. Almanya’nın Siegen kentinde yaşayan Akyüz ailesinin evinde, önceki gün 01.50 sıralarında yangın çıktı. Duman kokusunu fark eden komşuların haber vermesi üzerine polis ve itfaiye harekete geçti. Evde bulunan 2 yaşındaki Gaye Akyüz ve 4 yaşındaki Emre Akyüz dumandan zehirlenerek hayatını kaybederken, anne Latife Akyüz (30) ile Gamze Akyüz (6) hastaneye kaldırdı. Ağır yaralanan anne ve kızının durumlarının iyiye gittiği kaydedildi. Polis, Ali Rıza Akyüz’ün işte olduğu sırada çıkan yangının çocuk odasından çıkmış olabileceğini ve henüz herhangi bir kundaklama ya da dış unsurun izine rastlanmadığını ifade etti.


İtfaiye geç geldi iddiası
Yangının, çocukların kibritle oynaması nedeniyle başlamış olabileceği iddia edildi. Akyüz ailesinin yakınları, özellikle itfaiyenin geç gelmesi sebebiyle olaya büyük tepki göstererek, “İtfaiye olay yerine yarım saat sonra geldi. Bu ne biçim anlayış bilemiyoruz” iddiasında bulundu. Olayın ardından Türk yetkililer de yangın bölgesine giderek Türk ailenin yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti.