"Ni shuo ne?" (Peki sen ne diyorsun?) başlığını taşıyan ders kitabı ile Cornelsen, giderek daha da küreselleşen dünyada ekonomi gücü olarak önemli bir aktör haline gelen Çin ile ilişkilerin geleceğine yatırım yapıyor. Ders kitabı iletişimi merkeze almanın yanı sıra Çin alfabesinin kolay anlaşılmasını amaçlıyor. Öğrenciler her ünitede belli bir konuyu konuşarak sonuca vardırma ödeviyle karşı karşıya geliyor. Ders kitabının yanında bir de içinde alıştırmaların bulunduğu iki çalışma defteri, bir dinleme CD'si ve ders için broşürler hazırlanmış. Çince Almanya'da 250 okulda yabancı dil olarak okutuluyor. Dil, 12 eyalette yerleşmiş durumda ve bazı okullarda Çince ile Abitur sınavı yapmak bile mümkün. Bu dil için Bochum, Göttingen ve Tübingen'deki üniversitelerde öğretmen yetiştiriliyor. İlk mezunlar bir sene sonra stajlarını bitirmiş olacak.
Ağustos ayında da Eğitim Bakanları Konferansı (KMK), Dışişleri Dairesi ve Çin Eğitim Bakanlığı Almanya'da Çince dersinin teşvik edilmesi ve iki ülke arasında öğrenci alışverişi yönünde karar almıştı.
Geçen sene 1700 öğrencinin katıldığı 100 kadar 'Alman-Çin Buluşmaları' başlıklı programlar düzenlendi. Çin'de Almanca öğretmenliği okuyan 27 kişi ise Alman okullarında yabancı dil asistanı olarak istihdam edildi.