Hayat Almanya'dan gelip ''Türkiye'de pahalılık yok'' diyenlere güzel | Almanya'da 1 maaşla alınabilen arabalar sosyal medyada gündem oldu

Hayat Almanya'dan gelip ''Türkiye'de pahalılık yok'' diyenlere güzel | Almanya'da 1 maaşla alınabilen arabalar sosyal medyada gündem oldu

Almanya'da ikinci el araba fiyatları Türkiye'de gıda ürünlerine verecek para bile bulmakta zorlanan vatandaşları hüzne boğdu. İşte ayrıntılar...

Türk Lirası yabancı paralar karşısında değer kaybetmeye devam ediyor. Dolar an itibarıyla: 17,41 Türk Lirası.

Almanya''da ikinci el araba fiyatlarını paylaşan gencin videosu sosyal medyada viral oldu.

Almanya''da yaşayan bir genç arabaları tek tek göstererek satıldıkları fiyatlarını söyledi ve "18''le çarpmıyorsunuz" notunu düştü.

İŞTE GENCİN ANLATTIKLARI;

"Almanya''da ikinci el araba fiyatları...

Dodge: 10 bin Euro

Mercedes C220: 4450 Euro

Porsche: 7 bin Euro. Çok da güzel gıcır gıcır, mis...

BMW: 645 Euro 2008 model. 

Bu fiyatları 18''le çarpmıyorsunuz kesinlikle.

AUDİ''nin fiyatı da 8 bin Euro. Mesela siz 8 bin TL''ye AUDİ alabiliyor musunuz, alamıyorsunuz.

Mesela burda bir Mazda var 3500 Euro. Çok güzel

Honda Civic var. 2006  model 2200 Euro. Bir maaşınızla araba alıyoruz burada.

BMW X3 ''ün fiyatı 6 bin Euro."

TL neden değer kaybediyor?

Ekonomistlere göre; Türk Lirası''ndaki değer kaybının nedenleri tamamen iç nedenler. Bunların başında Merkez Bankası’nın, enflasyonun (baz etkisiyle) düşeceğine ilişkin tahminlerine dayalı olarak faiz indirimlerine girişmesi yer alıyor.

Sürekli ''Faiz enflasyonun nedenidir’ söylemiyle faizdeki indirimlerin enflasyonu düşürmek için yapıldığı belirtiliyor. Ekonomistler ise "faizin, enflasyonun nedeni değil sonucu" olduğunu vurguluyor.

Enflasyonun nedeninin ekonomideki risk artışları olduğunu belirten ekonomistler "Bunlar bütçe açığından, cari açığa, izlenen yanlış ekonomi politikasına, risk artırıcı söylem ve açıklamalara, sosyal ve siyasal yaşamda geriye gidiş hamlelerine, komşularla ve diğer ülkelerle ilişkilere, dış politikadaki gelişmelere kadar pek çok nedeni kapsar" açıklaması yapıyor.

Risklerdeki artış, ekonomide beklentileri bozar. Bu bozulma yabancı yatırımcıların beklentileri kadar yerli yatırımcıların da beklentilerini bozar. Bu bozulmaların sonucunda TL değer kaybeder.

Son yıllarda yapılması gereken ekonomik hamlelerin tam tersinin yapılarak ekonominin daha da bozulmasına yol açıldığını ifade eden ekonomistler, sıkça

"Enflasyonun yükselerek devam ettiği bir ortamda faizlerin düşürülmesinden sadece bankalar kazançlı çıkar" notunu düşüyor.

İlgili Haberler