Almanlardan çifte standart

Almanlardan çifte standart

Almanlardan çifte standart

Almanya’da yaşanan son olay kendi vatandaşlarıyla, yıllardır Almanya’da çalışan ancak ’ikinci sınıf vatandaş’muamelesi gören Türkler’e karşı nasıl farklı davrandıklarını ortaya çıkardı. Almanya’nın Hagen kentinde öldürüleceği korkusuyla sığındığı polis tarafından karakolda dövüldükten 18 gün sonra hayatını kaybeden Adem Özdamar için adalet aklına gelmeyen Almanya, kendi vatandaşı için vakit kaybetmeden hareket geçti.

Dava açacak

Berlin Savcılığı, sahibi Türk olan barda düzenlenen içki içme yarışmasında aşırı alkolden dolayı girdiği komadan çıkamayan vatandaşları için seferber oldu. Savcılık, 16 yaşındaki Lucas W. adlı Alman gencin ölümüyle sonuçlanan içki içme yarışmasının düzenlendiği lokalin Türk sahibi hakkında dava açmaya hazırlanıyor. Savcılığın, Lucas W. adlı Alman genciyle birlikte yarışmada yer aldığı için, lokalin Türk sahibi Aytaç G. (26) hakkında, “yaralama sonucunda ölüme sebebiyet verdiği” suçlamasıyla dava açacağı belirtildi. Lukas W’nin kendini kaybetmesinden sonra Aytaç G’nin lokalden ayrıldığı, arkadaşlarının bir kanepenin üzerine yatırdığı Alman gencinin komaya girerek olay yerinde öldüğü belirtildi. Savcılığın, Aytaç G’nin daha önce yaklaşık 170 kez reşit olmayan gençlere yasalara aykırı olarak içki verdiğini ispatlamaya çalışacağı ifade edildi.


Adem Özdamar, 3 Şubat’ta polisler tarafından dövülerek komaya sokulmuştu.

Otopside Adem’in  beynini almışlar
Almanya’da polis tarafından dövüldükten sonra hayatını kaybeden Türk genci Adem’le ilgili ikinci bir skandal daha ortaya çıktı. Adem’in Türk heyetinin de bulunması gereken otopsisinin sadece Alman doktorlar tarafından yapıldığı anlaşıldı. Hagen’de yapılan otopsinin ardından Özdamar’ın beyninin de Almanya’da kaldığı anlaşıldı. İstanbul Adli Tıp Kurumu, polis tarafından dövüldükten sonra komaya girerek hayatını kaybeden Türk genci Adem Özdamar’a yapılan otopsinin sonuçlarını Alman makamlardan istedi. Almanya’da yapılan otopsinin ön raporuna göre ’künt beyin travması’sonucu öldüğü ileri sürülen Özdamar’ın beyni otopsi için incelenmek üzere alındığı için Türkiye’de adli tıp uzmanları Almanya’daki meslektaşlarının hazırladığı raporlar üzerinde sonuçlara varmaya çalışacak.