Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre, Nakşibendi tarikatına bağlı Kemal Efendi Vakfı''ndan hafızlık eğitimi alan gençler için İstanbul Müftülüğü''nün himayesinde Fatih Camii''nde Hafızlık İcazet Merasimi düzenledi.
AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş''un da katıldığı törende cami içerisinde konuşma kürsüsü kuruldu, protokol koltukları yerleştirildi.
KÜRSÜDEN KONUŞTU
Vakıf yöneticileri ve AKP''li isimler, minberin yanına yerleştirilen koltuklarda, diğer davetliler ise yerde oturdu. Merasime, Kurtulmuş''un yanı sıra AKP Fatih teşkilatı yöneticileri de katıldı.
Numan Kurtulmuş camide bir de konuşma yaptı. “Evlatlarımızı, ailelerini ve onları bir ömür boyunca Kur''an muhafızı olmak üzere yetiştiren hocalarımızı tebrik ediyorum” dedi.
Kurtulmuş, merasimin fotoğraflarını sosyal medya hesabından da paylaştı.
BEDELSİZ BİNA TAHSİSİ
Kemal Efendi Vakfı, 2016 yılında İBB''den 25 yıllığına bedelsiz bina tahsisi ile gündeme gelmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılında Fatih''teki bir binayı bedelsiz olarak 25 yıllığına vakfa tahsis etmişti. Tahsis için vakıf, İBB''den yazılı talepte bulunmuş, Belediye Meclisi''nde alınan karara CHP''li üyeler karşı çıkmıştı.
"MEDENİYET TARİHİMZDE YOK"
Camide protokol koltukları konulmasını değerlendiren Ankara eski Müftüsü Mefail Hızlı, şunları kaydetti:
“Numan Bey''i tanırım, nezaketli bir kişidir. Ona emrivaki yapılmış anlaşılan. Protokol gelmiş, şu kadar kişi gelmiş koltuklar koyalım. Medeniyet tarihimizde bu yok. Camilere bu tür şeylerin getirilmesi uygun değil. Haram veya caiz değil demiyorum ama bizim kültürümüzde yok, şık da değil. Camiye Cumhurbaşkanlığı Forsu bile olsa konulması uygun değil. Cami ibadet ortamı, farklı şeylere dönüştürülmemeli. 15 asırlık bir tecrübemiz var.”
"İBADETHANELERDE ALLAH''IN KULLARI EŞİTTİR"
Üsküdar ve Beyoğlu eski müftüsü ve İstanbul eski Milletvekili İhsan Özkes, Fatih Camii''ndeki görüntüleri şöyle değerlendirdi:
“Ben de müftü iken bu tür icazet törenleri yapıldı ve katıldım. Hatta birinde uzun sürünce dizlerimiz üzerine oturmaktan ayaklarımız ağrımıştı. Fatih Camii''ndeki görüntü, dinen haram ya da yanlış değil. Ama camide protokol oluşturulması, ayrı koltuklar konması olmaz. Çünkü cami, Allah''ın evi ve ibadethanelerde Allah''ın kulları eşittir. Sadece yaşlı ve oturamayacak durumda olanlara koltuk verilebilirdi. Bizim kültürümüzde bu tür görüntüler olmadı.”