Alışveriş İçin Gün, Bugün

Alışveriş İçin Gün, Bugün

Alışveriş İçin Gün, Bugün

24 dernek, 14 bin firma ve 65 bin mağazanın katıldığı “Alışveriş İçin Gün Bugün” kampanyası başladı. Tüketiciye 1 ay boyunca büyük indirimler ve taksit imkânları sunulacak. 

Bugün alışveriş günü
İTO ve İBB öncülüğünde gerçekleştirilen “Alışveriş için gün bugün” kampanyası
başladı. 1 ay boyunca beyaz eşya, gıda, tekstil ve sağlıkta büyük indirimler yapılacak

Ekonomik krizden dolayı, alışverişi kesen, elindeki parayla borcunu kapatan vatandaşı çarşıya çıkartmak, için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) öncülüğünde büyük bir kampanya düzenleniyor. Ekonomiyi canlandırmak için başlatılan ’Alışveriş için gün bugün’kampanyası bugünden itibaren 1 ay boyunca, 24 dernek,1 birlik,14 bin firma ve 65 bin mağaza ve hizmet noktasında tüketiciyi cezbedicek indirimler uygulanacak. Bir ay sürecek kampanya kapsamında İstanbul’da beyaz eşyadan gıdaya, tekstilden sağlık ve kozmetik ürünlerine kadar satış yapan binlerce mağaza, alışveriş merkezi ve hizmet noktasında satışlarda yüzde 50’ye varan indirimler yapılacak.


Talep düşüşünü engellemezsek asıl krizi biz çıkartmış oluruz

Yaklaşık 1 milyon euro bütçeli kampanyanın tanıtımı dün İTO’da yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş ile kampanyaya destek veren derneklerin başkanlarının katıldığı toplantıda konuşan İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, ekim ve kasım ayları rakamları henüz ortaya çıkmasa da iç talepte ve alışverişte çok net bir düşüş yaşandığını belirterek bu durumun herhangi bir krizden daha önemli olduğunu söyledi. Yalçıntaş, “Bu düşüş devam ederse asıl krizi biz yaratmış olacağız” dedi.


Sebze-meyve halleri çarşıya oranla yüzde 50 ucuz
“Alışveriş için gün bugün” kampanyasına destek veren kuruluşlardan İstanbul Yaş Meyve-Sebze ve Bostan Komisyoncuları Derneği (İSMEYDER) Başkanı Mevlüt Yılmaz ise perakende satış noktalarından yüzde 50 daha ucuz olduğu için İstanbulluları hallerden alışveriş yapmaya çağırdı. Kampanyaya katılan Merter Markalar Birliği (MMB) İcra Kurulu Başkanı Oktay Özdemir de indirime başlayacaklarını ve yurtdışındaki 351 mağazaya “Haydi İstanbul’a” afişleri asarak kampanyaya destek vereceklerini söyledi.