Alçaklar kan döktü!

Alçaklar kan döktü!

Alçaklar kan döktü!

4 ilde mayınlı tuzak: 4 ölü
Terör örgütü PKK’nın 4 ilde araziye döşediği mayınların patlaması sonucu, 4 sivil hayatını kaybetti, 1 asteğmen, 1 astsubay, 2 er, 1 korucu ve 4 vatandaş da yaralandı. Batman’ın Sason ilçesinde köylüleri taşıyan minibüsün geçişi sırasında terör örgütünce yola yerleştirilen mayın patladı. Olayda, Selim Çelik, Mehmet Can Yaşar ve Abdülmecit Akman ve Medeni Çelik adlarındaki vatandaşlar hayatlarını kaybederken, 4 kişi de yaralandı.

Uzaktan kumandalı

Siirt’in Şirvan ilçesine bağlı Boylu Köyü’ne giden Bayındırlık Müdürlüğü’ne ait resmi aracın sürücüsü yola mayın döşeli olduğunu fark ederek durumu Boylu Jandarma Komutanlığı’na bildirdi. Jandarmanın bölgeye gidip inceleme yapmaya başladığı sırada teröristler mayını uzaktan kumanda ile patlattı. Patlamada Boylu Köyü Jandarma Komutanı olduğu öğrenilen ve adı açıklanmayan bir astsubay ile köy korucusu Lezgin Dede yaralandı.

Tehlike ucuz atlatıldı

Bingöl’ün Adaklı ilçesi kırsal kesiminde ise devriye gezen güvenlik görevlilerini taşıyan aracın geçişi sırasında teröristlerin araziye döşediği mayın patladı. 1 astsubayla, 2 er yaralandı. Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Ortaklar Köyü bölgesinde de askeri konvoyun geçişi sırasında, teröristlerce asfalt yolun altına yerleştirilen mayın patladı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı. (AA)