Akyıldız: Kriz daha nasıl olur!

Akyıldız: Kriz daha nasıl olur!

Akyıldız: Kriz daha nasıl olur!

Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız, krizi inatla yok sayan iktidara isyan etti: Krizin etkileri başlayalı 1 yılı geçti. İşsizlikte dünya 2.’si olduk. Biz hala işçisiyle, işvereniyle başbakanı kriz olduğu konusunda iknaya çalışıyoruz.  

Kriz daha nasıl olmalı!
Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız, iktidara isyan etti: Krizin etkileri başlayalı 1 yılı geçti.
İşsizlikte dünya 2.’si olduk. Biz daha başbakanı kriz olduğu konusunda iknaya çalışıyoruz

Türkiye Kamu - Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, krize karşı hala kayıtsız kalınmasına tepki gösterdi. Akyıldız, “Ülkemiz bir dönüm noktasında. Yaşanan ekonomik krizden daha vahim olanı, iktidar sahiplerinin, krizin ısrarla teğet geçtiğini iddia etmeleridir. Krizin etkilerinin görülmeye başlamasının üzerinden 1 yıl geçti. Buna rağmen, işsizi, memuru, çalışanı ve işvereniyle başbakanı ülkede kriz olduğu konusunda ikna etmeye çalışıyoruz” dedi.
Son bir yıl içinde kayıtlı işsiz sayısının 1 milyon artarak 3 milyon 650 bine yükselmesi, dünyada en yüksek işsizlik oranına sahip 2. ülke olmamız, kapanan şirket sayısının bir yılda % 58 oranında artması, sanayi üretiminin % 24, kapasite kullanım oranlarının % 16,5 azalması, protestolu senetler, karşılıksız çekler ve ödenemeyen kredilerin başbakanı ikna etmeye yetmediğini belirten Akyıldız, “Sayın başbakanın krizin teğet geçmediğini görmesi için daha başka ne olması gerekiyor” diye konuştu.
Krizden çıkış yolunun küresel güçlerin değil; milletin sesine kulak vermekten geçtiğini kaydeden Akyıldız, “En az 1 yıl süreyle, her ay 1 milyar lira kaynak, harcama çeki yoluyla piyasalara yönlendirilirse krizi aşarız. Bu önerimiz  mutlaka değerlendirilmeli. Aksi halde deflasyona sürükleniriz. Deflasyon da ‘ekonomide şiddeti ölçülemeyecek deprem’ demektir. Bizden söylemesi!” dedi.