AKP'ye karşı güçlü adayı destekleyelim

AKP'ye karşı güçlü adayı destekleyelim

AKP'ye karşı güçlü adayı destekleyelim

Recai Birgün: En güçlü aday üzerinde uzlaşılmalı
“Seçimde işbirliği yapmamanın faydasını yerel yönetimleri rant yönetimi haline getiren AKP görecek”

DSP İzmir Milletvekili Recai Birgün, “bazı bölgelerde seçilemeyeceği belli adayları ısrarla aday göstermektense en güçlü aday üzerinde uzlaşılması gerektiğini” belirtti. Birgün, yaptığı yazılı açıklamada, “AKP’nin önce yerel yönetimlerden başlayarak iktidardan uzaklaştırılması için siyasi partiler arası seçim iş birliğine ilişkin düşüncelerini Genel Başkan Zeki Sezer’e ilettiklerini” anımsattı.

Birliktelik sağlanmalı
Görüşlerine halkın geniş kesiminden, bazı siyasi parti genel başkanları ve milletvekillerinden olumlu tepki geldiğini ifada eden Birgün, aynı tavrı diğer siyasi partilerin genel başkanları ve milletvekillerinin de göstereceğini umut ettiklerini kaydetti. Birgün, şöyle devam etti: “Siyasi parti genel başkanlarından liderlik vasfı gerektiren bu önemli özveriyi göstermemeleri durumunda, parti bünyesinde bulunan ve bu birlikteliğin sağlanmasının gerekliliğine inanan milletvekillerinden, genel başkanlarına karşı baskı kurmaları en büyük temennimizdi. Seçim iş birliği yapmamanın faydasını, yerel yönetimleri rant yönetimi haline getiren ve olmayan bir gelişmeyi olmuş gibi göstermekte ustalaşmış AKP’nin göreceği muhakkaktır. Bazı bölgelerde seçilemeyeceği belli adayları ısrarla aday göstermektense en güçlü aday üzerinde uzlaşılmalıdır.” (AA)

AKP’nin önündeki tek alternatif DSP
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, yerel seçimlerde DSP’nin AKP’nin önündeki ve karşısındaki en büyük ve tek alternatif olduğunu savundu. Sezer, DSP İzmir İl Başkanlığı Merkez Seçim Bürosunun açılışını yaptı. Buradaki konuşmasına, CHP’nin seçim türküsü yaptığı Aşık Mahsuni Şerif’in “Kara peçe yakışmıyor kullara” adlı türküsünü hatırlatarak başlayan Sezer, “Bunu birileri de seçim otobüsünde çalıyor. Seçim otobüslerinde çalıyorlar da o seçim otobüsünden inip kara çarşafa rozet takıyorlar” dedi. Sezer, AKP’lileştiğini iddia ettiği CHP’nin, İzmir’de DSP’ye alternatif olamayacağı görüşünü savunarak, “İzmirimizi hak ettiği hizmetlerle buluşturmak için DSP, AKP’nin önündeki ve karşısındaki en büyük ve tek alternatiftir” diye konuştu. Türkiye’nin barışa ve huzura ihtiyacı olduğunu kaydeden Sezer, çaresinin, demokratik sol olduğu görüşünü aktardı. Sezer, bugün İzmir’de fiilen seçim çalışmasını başlattıklarını belirterek, Merkez Seçim Bürosunun, yerel seçimlerde “zaferin gerçekleştiği karargah” olmasını diledi. Zeki Sezer, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Harun Öztürk’le birlikte seçim bürosunun açılışını yaptı. (AA)