AKP'nin yerine "ADP" geliyor!

AKP'nin yerine "ADP" geliyor!

AKP'nin yerine "ADP" geliyor!

AKP’nin kapatılıp kapatılmaması tartışılırken Başbakan Erdoğan’ın tedbiren kurduracağı partinin ismi de belli oldu. İddiaya göre yeni partinin adı Adalet ve Demokrasi Partisi (ADP) olacak. Yeni amblem belirsiz.


‘AKP kapatılıp ADP kurulacak’
AKP’nin kapatılıp-kapatılmaması tartışılırken Başbakan Erdoğan’ın tedbiren kurduracağı partinin ismi belli oldu. İddiaya göre, yeni partinin kısa adı ADP

Anayasa Mahkemesi’nin türban serbestliği getiren değişikliği iptal kararının ardından AKP’nin kapatılıp- kapatılmayacağı tartışmaları yeniden alevlenirken, Başbakan’ın tedbiren çok anlamlı ve mesaj içerikli bir isimle ’Tedbir Partisini’ kurduracağı idida edildi. İktidara yakınlığıyla bilinen Haber 7 internet sitesinde yayınlanan haber şöyle: Siyasi kulislerden alınan istihbari bilgilere göre bu ’Tedbir Partisinin’ adı da ADP olacak. Açılımı ise “Adalet ve Demokrasi Partisi .”

Bu isim mesajının
sahibi kim
Habere göre, ADP’deki “Adalet” ifadesi hem AKP’de bulunduğu gibi hem de ’Adaletsizliğe’ karşı ’Adaleti terk etmeyecegiz’ mesajı verecek. Ancak siyasi kulislerde bu ADP işaretini kimden ve nasıl alındığı konuşuluyor. Başbakan’ın son yaptığı konuşmalarının hepsinde dikkat çeken şu kelimeler özellikle kullanmaktaydı: “Bütün haksızlıklara ve saldırılara rağmen ’Adalet ve Demokrasiden’ asla vazgeçmeyeceğiz.”