AKP’nin yeni ilçelerle oy hesabı

AKP’nin yeni ilçelerle oy hesabı

AKP’nin yeni ilçelerle oy hesabı

Yeni ilçelerle oy hesabı
CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, nüfusu 2 binin altına düştüğü için kapatılacak belediyelerde referandum yapılması çağrısında bulunarak, TBMM İçişleri Komisyonunda kabul edilen, nüfusu 2 binin altına düşen bazı belde ve ilk kademe belediyelerinin kaldırılmasını ve 43 yeni ilçe kurulmasını öngören kanunun tasarısına ilişkin ğerlendirmelerde bulundu.

Mahkemeye gidilecek

Anadol, İzmir Bornova’da 22 Temmuz seçimlerinde CHP’nin 87 bin 884, AKP’nin 83 bin 408 oy aldığına işaret ederek, tasarıyla Bornova’dan 3 mahallenin Bayraklı’ya bağlanacağını anımsattı. Anadol, bu 3 mahallede CHP’nin oy sayısının 22 bin 132, AKP’nin 11 bin 567 olduğunu, 3 mahallenin Bayraklı’ya bağlanmasıyla CHP’nin 65 bin 752 oyu olacağını, AKP’nin ise 71 bin 841 oyla seçimi kazanacağını ifade etti. Anadol , Bornava’da milli iradeyle seçimleri kazandıklarını söyleyecekler. Bu sihirbazlık ve oy hesabı. Yargıya taşıyacağız” dedi.


İktidarın amacı siyasi rant
Türkiye Mahalli İdareler Üyeleri Birliği (TÜMİB) TBMM İçişleri Komisyonu’nda kabul edilen ve nüfusu 2 binin altına düşen bazı belde ve ilk kademe belediyelerinin kaldırılarak 43 ilçe kurulmasını öngören kanun tasarısı ile ilgili açıklamalarda bulundu. “905 belde belediyesi kapanması Cumhuriyetin ve demokrasinin birçok kalesinin düşürülmesi anlamına gelmektedir.” denilen açıklamada hükümetin yerel seçimler için siyasi rant peşinde olduğuna dikkat çekildi.

Ankara’dan dönecektir
İzmir’de kapatılması düşünülen 38 belediyenin başkanları ve halkı, Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak, uygulamayı protesto etti. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kalabalık, Atatürk anıtına çelenk bıraktıktan sonra, belediyelerinin kapatılmasına tepki gösteren sloganlar attı. Yukarı Kızılca Beldesi Belediye Başkanı Vahap Poyraz, alınmaya çalışılan kapatma kararının ülkenin adil ve daha demokratik yönetilmesini örseleyeceğini belirterek, “Bu karar   çok sesliliği azaltarak merkezi idarenin isteklerini daha rahat dayatmasına yol açacak. Karar Ankara’dan döner” dedi.