AKP'nin yalanı belgelendi!

AKP'nin yalanı belgelendi!

AKP'nin yalanı belgelendi!

MHP’li Oktay Vural, iktidarın ‘Kevin Costner da açılımı destekledi’ açıklamalarını, yıldızın menajerleriyle temasa geçip çürüttü.

AKP’nin Costner yalanı belgelendi
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, basın toplantısında, Costner’in menajerlerinden gelen yanıtın İngilizcesini de okudu.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, AKP Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen’in ’Kevin Costner da açılımı destekledi’ şeklindeki açıklamalarının ardından, Costner’in Los Angeles’ta bulunan menajerleriyle irtibata geçtiğini ve ’Costner’in açılıma destek verip vermediğini’ sorduğunu söyledi. Ünlü aktör Costner’in menajerlerine e-mail gönderen Vural, gelen yanıtta “Costner’in Türkiye’yi ve Türk milletini çok sevdiğini, ancak Türkiye’nin iç politik meseleleriyle ilgili kendisini ehil hissetmediği ve açılımla ilgili hiçbir zaman yorumda bulunmadığı”nın belirtildiğini söyledi.

Daha ne desin?
Costner’in menajerlerinden gelen yanıtın İngilizcesini de basın toplantısında okuyan Vural, AKP’yi milleti aldatmakla suçladı. Vural, “Costner AKP Tanıtım ve Medya Başkanlığıyla nasıl temasa geçmiş bunun açıklanması lazım. Uyarıyorum, insanları kullanarak açılımla ilgili farklı kanaatler uyandırılmaya çalışılmamalı” dedi. Oktay Vural bir soru üzerine Costner’in menajerleri aracılığıyla sorularına verdiği yanıtta, AKP’yi arayıp aramadığı konusunda bilgi vermediğini belirterek “Ancak açığa çıkartmak istediğimiz, şudur; Sayın Kevin Costner açılımı desteklediğine ilişkin bir yorumda bulundu mu bulunmadı mı? Açılım konusunda herhangi bir yorum yapmadığını ifade etmiş, kendisini Türkiye’nin iç politika meseleleri hakkında yetkin görmediğini söylemiş. Adam daha ne desin, ’bu senaryoda rol alamam, sayın başbakan varken bize düşmez’ diyor” diye konuştu.

Sözen’den savunma
AKP Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen, Kevin Costner’in Türkiye’de çalıştığı şirket aracılığı ile kendilerine ulaştığını belirtti. Sözen “Biz, Oktay Vural gibi Amerika’yı arayıp da bir bilgi temin etmedik. Onlar bize ulaştı. Kürt açılımıyla ilgili bir çalışma olup olmadığını sordular. Biz de kendilerine bir kaç belge gönderdik” dedi.