AKP'nin korkusu hiç sebepsiz değil!

AKP'nin korkusu hiç sebepsiz değil!

AKP'nin korkusu hiç sebepsiz değil!

DP lideri Hüsamettin Cindoruk, ‘darbe planı’ konusundaki tavrına tepki gösterdiği AKP’yi alaylı bir dille eleştirdi: Yorgun AKP iktidarı, darbelerden korkuyor. Haklı nedenleri de var tabii... Korkulacak şeyler yaptılar çünkü!

İktidar çok kuruntulu
Hükümetin “İrticayla Mücadele Eylem Planı” iddiaları konusundaki tavrını eleştiren DP lideri Cindoruk, “Darbelerden korkuyorlar. Haklı nedenleri de var. Korkulacak şeyler yaptılar çünkü” dedi

* Sümeyra YILMAZ
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, AKP iktidarının yorgun bir görüntü sergilediğini söyledi. Cindoruk, partisinin Türkiye genelinde kazandığı tek il belediyesi olan Yalova’da, DP ve ANAP’lı 30 belediye başkanıyla bir araya geldi. Burada gazetecilerin “irticayla mücadele eylem planı” iddialarını hatırlatması üzerine, partileri ancak bir başka siyasi partinin bitirebileceğini ifade eden Cindoruk, “Siyasi parti seçimle biter. Bu nedenle belgenin içeriğini çok yanlış ve geçersiz buluyorum. Siyaset yoluyla AKP iktidarı da bitecektir” dedi.

Kağıt parçasıyla bu iş olmaz
Cindoruk, AKP’nin yorulmuş göründüğünü dile getirerek, şöyle devam etti: “Yorulduğu için de darbelerden korkuyor. Biz Demokrat Parti olarak gelecek seçimde yorgun iktidarı dinlendireceğiz. Bizim belgemiz yok. Kağıt parçamız yok. Bizim siyasi partimiz var. Partiler arasındaki yarışta siyasi partiler önemlidir. Kağıt parçaları ve belgelerle sonuç alınmaz. Ben AKP’yi kuruntulu buluyorum. Darbelerden korkuyor. Haklı nedenleri de var. Korkacak şeyler yaptılar çünkü. Ne var ki, bu kağıt parçaları ve darbe teşebbüsleriyle bu iş olmaz.” DP ve ANAVATAN arasındaki birleşme sürecinin çok iyi gittiğine de değinen Cindoruk, “Anavatan Partisi ve Demokrat Parti olarak bir komisyon kurduk. Çok ciddi şekilde çalışıyorlar. Tabanlarımız aynı. Düşüncelerimiz aynı. Biz aynı kuşaktan ve aynı yapıdan geliyoruz. Genlerimiz tutuyor. O nedenle zor olacağını sanmıyorum. Bu yıl sonuna kadar birleşme gerçekleşecek” dedi.

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, partisinin belediye başkanlarıyla Yalova’da buluştu.